Business Class (Royal Silk) sæde i Thai Airways Boeing 787-9 Dreamliner (Foto: Spin9.me)

Business Class hos Thai ikke for svært overvægtige

Passagerer med et hoftemål på over 142 centimeter har ikke mulighed for at rejse på Business Class i Thai´s Dreamlinere.

Svært overvægtige passagerer kan have meget vanskeligt ved at klemme sig ned i et flysæde på Economy Class hos de fleste flyselskaber. Derfor vælger mange at købe et ekstra sæde ved siden af, hvilket er er særligt tilbud, som flyselskaberne giver til de såkaldte Excess Volume Passengers.

Nogle vælger i stedet at rejse Business Class, hvor der traditionelt er bredere sæder og mere benplads. Men også her er der nogle begrænsninger, og det har Thai Airways seneste måtte sande omkring selskabets nye Boeing 787-9 Dreamlinere.

Her er de moderne langdistancefly indrettet med 30 sæder i Royal Silk, som er navnet på Business Class hos Thai Airways. Disse Zodiac Cirrus-sæder har en bredde på 21 tommer, hvilket svarer til 53,3 centimeter, og det er faktisk mere end i selskabets øvrige langdistancefly, hvor der er en tomme mindre.

Problemet er, at de nye sæder i Royal Silk er installeret med nye sikkerhedsbælter og et airbag-system, der er godkendt af de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA. Sikkerhedsbæltet kan dog ikke nå om hofterne på personer, der har et hoftemål på over 56 tommer, eller hvad der svarer til 142 centimeter.

Ingen spædbørn på skødet
De thailandske medier har igennem de seneste par uger beskæftiget sig med problematikken og har hævdet, at Thai Airways forbyder “fede mennesker” at flyve med selskabet.

I fredags måtte Thai rykke ud med en forklaring. Ifølge den asiatiske avis Star Online bekræfte sikkerhedsdirektør Pratthana Pattanasiri, at Thai Airways ikke kan medtage passagerer i Business Class på Boeing 787-9 Dreamliner, hvis de har et hoftemål, der overstiger 142 centimeter.

Det er heller ikke muligt at flyve Business Class på de nyeste Dreamliner-fly, hvis man som voksen rejser med et spædbarn på skødet som følge af de særlige regler om sikkerhedsbælte og airbag i de særlige sædebokse.

Indtil videre har Thai Airways kun få leveret to Dreamlinere af denne type, og de flyver på ruterne fra Bangkok til henholdsvis Auckland i New Zealand samt Tapei på Taiwan.

 

Relaterede artikler:

Thai Airways: 30 nye fly på fem år

Thai får samme flytype på alle skandinaviske ruter

Airbus tilbyder ekstra brede sæder