Cand. mag. bliver ny direktør i Billund Lufthavn

I Statsministeriet hedder chefen oftest Rasmussen. I Billund Lufthavn er det i stedet Jørgensen, der er navnet. Det må være konklusionen, efter at bestyrelsen har udpeget 51-årige Kjeld Zacho Jørgensen som ny administrerende direktør for Vestdanmarks største lufthavn.

Ny administrerende direktør i aktieselskabet Billund Lufthavn bliver Kjeld Zacho Jørgensen, derkommer fra stillingen som administrerende direktør for Region Syddanmark. Han afløser den 1. juli lufthavnens mangeårige administrerende direktør, Jørgen Krab Jørgensen, der i december 2009 meddelte, at han ønskede at fratræde sin stilling.

Kjeld Zacho Jørgensen, der er uddannet cand. mag. i dansk og litteratur fra Aarhus Universitet, har igennem de seneste mere end 15 år arbejdet inden for den kommunale og regionale sektor og har således et indgående kendskab til såvel regional erhvervsudvikling som de politiske processer i kommuner og regioner. Stillingsopslaget efterlyste en kandidat, der med fordel kunne have erfaring indenfor luftfart, men bestyrelsen har angiveligt valgt en profil, der i højere grad har flair for det politisk spil.

“Fortsættelse af den gode udvikling, der er sket med lufthavnen, vil være af stor betydning for at fastholde en balanceret udvikling mellem landsde-lene. Nøgleordene er samarbejde, innovation og kontinuitet baseret på troværdighed, åbenhed og dialog,“ udtaler Kjeld Zacho Jørgensen.

Billund Lufthavns bestyrelsesformand, Bjarne Hansen, siger:

“Vi er meget glade for, at vi har kunnet ansætte Kjeld Zacho Jørgensen som ny administrerende direktør til at videreføre Billund Lufthavns flotte udvikling, som hidtil har været varetaget af Jørgen Krab Jørgensen. Kjeld Zacho Jørgensen bringer, med sin overtagelse af dette arbejde, en række kompetencer, som er betydningsfulde for Billund Lufthavns fortsatte udvikling i et stærkt konkurrencepræget flymarked.“

Bjarne Hansen udtrykker i en pressemeddelelse samtidig en stor tak til Jørgen Krab Jørgensen “for hans virke og stærke engagement igennem talrige år.“

Billund Lufthavn A/S ejes af otte kommuner: Vejle, Kolding, Billund, Horsens, Fredericia, Hedensted, Ikast-Brande og Skanderborg. Bestyrelsen har 12 medlemmer med Bjarne Hansen som formand.

—–

FAKTA om Kjeld Zacho Jørgensen

Uddannelse

1986: Cand. Mag. med hovedfag i dansk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet og bifag i idræt fra Københavns Universitet / Danmarks Højskole for Legemsøvelser.

Erhverv

2007 – 2010: Adm. direktør i Region Syddanmark

2006: Direktør for regional udvikling, Region Syddanmark

2006: Konstitueret amtsdirektør i Vejle Amt (februar – maj)

2005 – 2006: Udviklings- og personaledirektør i Vejle Amt

2001 – 2005: Udviklingsdirektør i Vejle Amt

1996 – 2001: Kommunaldirektør i Jelling Kommune

1992 – 1996: Social- og skoledirektør i Vamdrup Kommune

1989 – 1992: Ledelseskonsulent i konsulentfirmaet JHT Aps.

1988 – 1989: Uddannelseskonsulent i Haderslev Kommune

1987 – 1988: Kulturchef i Nykøbing-Rørvig Kommune

1986 – 1987: Fritidskonsulent i Nykøbing-Rørvig Kommune