Champagne udløste iltmasker i easyJet-fly

Åbningen af en flaske champagne på et easyJet-fly beskadigede et loftspanel og udløste iltmaskerne, så flyet måtte foretage en sikkerhedslanding.

Et Airbus A320-200 fly fra EasyJet måtte for nylig foretage en sikkerhedslanding i Milano på grund af skader fra en vildfaren champagneprop i kabinen.

Hændelsen foregik mandag den 7. august, hvor easyJet-flyet med rutenummer U28845 var på vej fra London-Gatwick til Dalaman i Tyrkiet.

Flyet befandt sig omkring 450 kilometer øst for Milano i kroatisk luftrum, da en af de kabineansatte åbnede en flaske champagne, hvorefter korkproppen med stor hastighed fløj op og ramte flyets loftspaneler, hvilket fik flere iltmasker til at udløse sig.

Piloterne besluttede at foretage en sikkerhedslanding i Malpensa-lufthavnen ved Milano, hvor man landede 40 minutter senere. Flyet kunne dog fortsætte efter halvanden time på landjorden.

Fra opskræmthed til munterhed
EasyJet har ifølge Aviation Herald oplyst, at årsagen til sikkerhedslandingen var, at det var nødvendigt at nulstille elektronikken, der automatisk udløser iltmaskerne.

Rapporter i flere medier fortæller, at passagererne i første omgang blev opskræmte, men at der sidenhen udviklede sig en munter stemning på flyvningen som følge af hændelsen.

For interesserede læsere kan redaktionen oplyse, at easyJet serverer champagne af typen Heidsieck Dry Monopole på selskabets flyvninger. En halv flaske (37,5 cl) koster 20,50 euro, eller hvad der svarer til 155 danske kroner.

Som en yderligere serviceinformation er det vigtigt at understrege, at trykket i flykabinen er lavere end på landjorden, hvilket giver ekstra kraft til en champagneprop, når den forlader flasken.