TUI Boeing 737-800 bliver trukket af 30 ansatte. (Foto: Luchtzak.be)

Charterfly blev trukket af 30 TUI-ansatte

Passagererne på en TUI-flyvning fra Bruxelles til Málaga fik sig onsdag morgen en overraskelse, da Boeing 737-flyet blev trukket af 30 ansatte i et langt tov.

Onsdag morgen sad lidt flere end 150 passagerer i et charterfly fra belgiske TUI fly i Bruxelles-Zaventem lufthavnen og ventede på at sætte kursen mod Málaga. Flyet var lastet og tanket og holdt klar på platformen til at køre ud mod startbanen. Det skriver Luchtzak Aviation.

Passagererne spærrede øjnene op, da 30 TUI-ansatte pludselig dukkede op og gjorde sig klar til at trække flyet ved hjælp af et særligt tov. En happening, der var blevet forberedt gennem måneder og skulle markere den første flyvning under TUI fly-navnet, idet det belgiske flyselskab i TUI-koncernen hidtil har heddet Jetairfly.

Det lykkedes at få trukket flyet nogle meter, hvilket er en præstation ud over det sædvanlige. Det er faktisk også første gang, at det er sket i Belgien, at et stort fuldlastet passagerfly, der kan veje op til 85 tons, er blevet trukket ved menneskekraft.

Investerer i internet og rejsebureauer
Der var meget symbolik i den noget særprægede happening, idet TUI-medarbejderne signalerede, at man skal trække i samme retning og løfte i flok for at få tingene til at lykkes.

I øjeblikket investerer TUI i gruppens rejsebureauer, der årligt betjener to millioner passagerer på det belgiske marked. Ligesom Star Tour den 1. november skifter navn til TUI, er navnetransformationen i Belgien således allerede skudt i gang. TUI-koncernen håber, at det nye navn, vil gøre det lettere for kunderne at finde frem til charterarrangørens produkter.

“Belgierne har markant ændret den måde, hvorpå de planlægger rejser. Vi har defineret vores nye strategi ud fra det faktum. Med TUI, det nye navn og den nye tilgang, ønsker vi at vise, at vi står for rejser uden bekymringer. Vi er ikke blot en leverandør af hotelsenge og flysæder. Vi tager os af alt omkring rejsen, og hvis der sket noget uforudset, vil vi leve op til vores ansvar og forpligtelser,” siger Elie Bruyninckx, der er administrerende direktør for TUI i Benelux-regionen.

TUI har besluttet sig for at investere i internet-distribution og rejsebureauer. I begyndelsen af 2016 var der 68 TUI-rejsebureauer i Belgien, og dette antal er vokset til 96 i dag og vil nå op på 130 i løbet af to år. TUI fly råder over 24 fly fordelt på Boeing 737-800,  Boeing 787-8 Dreamliner samt Embraer ERJ190. TUI-koncernen beskæftiger i dag 2.080 ansatte i Belgien.

 

Relaterede artikler:

Etihad og TUIFly på vej mod fælles flyselskab

Jet Time skal bemande TUI-fly

TUI-familien rykker sammen

Flådestrategi sikrer lavprissucces

Star Tour-moder køber 60 nye Boeing-fly