Charterselskab går rutevejen

Charterflyselskabet Primera Air er begyndt at sælge ruteflybilletter på færgeflyvninger mellem Danmark og Island.

Normalt flyver det danske charterflyselskab Primera Air kun for charterarrangører og andre turoperatører. Men nu er selskabet i meget lille skala begyndt at prøve kræfter med livet som ruteflyselskab med direkte salg af billetter til privatkunder.

Således har man sidenefteråret solgt billetter til en ugentlig flyvning fra København til Reykjaviks Keflavik lufthavn på mandage og til en returflyvning om torsdagen.Fra midten af april og frem tiludgangen af oktobervil der blivefløjet fra Billund i stedet for København.

Passagerer ombord
Selskabet er en del af den islandske rejsekoncern Primera Travel Group, som den danske charterarrangør Bravo Tours også tilhører. Primera Air fungerer som flyselskab for alle koncernens turoperatører i Danmark, Sverige, Finland, Norge og Island.

Derfor gennemfører Primera Air også flyvninger med chartergæster til og fra Island for søsterselskabet Heimsferdir. Det betyder at selskabet hver uge sender et Boeing 737-800 fly fra Danmark til Island for at flyve et par dage og derefter returnere til Danmark.

”Når vi alligevel skal sende et fly fra Danmark til Island for at gennemføre flyvningerne, så kan vi ligeså godt forsøge at få passagerer ombord i stedet for bare at flyve tom med et 189-personers fly,” forklarer kommerciel direktør Jakob Helle fra Primera Air til CHECK-IN.dk.

Selskabet sælger billetter til de islandske flyvninger fra sin hjemmeside og lægger dem til salg på søgemaskiner. Her kan man også købe plads på de charterflyvninger, som selskabet producerer for turoperatører, hvis der er ledige pladser.