Charterselskab udvider seat only-salg

Charterflyselskabet Primera Air udvider nu sit koncept med at sælge ”seat only”-billetter til også at omfatte 13 sommerdestinationer fra Billund.

Lønnen til personalet ombord er den samme og landingsafgifter og brændstofforbrug er også noget nær det samme uanset om flyet er 90 procent eller 100 procent fyldt. Derfor kan man lige så godt sørge for at tjene penge på at sælge overskydende sæder enkeltvis uden hotel og hele charterpakken. Det er filosofien hos charterflyselskabet Primera Air, der flyver seriecharter for Bravo Tours og en lang række andre charterarrangører.

I sommeren 2014 tilbød Primera Air ”seat only”-billetter på en håndfuld ruter ud af København og i den igangværende vintersæson har selskabet sat overskydende sædekapacitet på sine flyvninger fra København, Aalborg og Billund til salg på selskabets hjemmeside. Nu udvides konceptet til at omfatte 13 sommerdestinationer fra Billund.

”Billund Lufthavn er en af vores vigtigste samarbejdspartnere, og vi vil gerne styrke vores position i Vestdanmark. Med et direkte salg af flybilletter imødekommer vi det stigende ønske om selv at sammensætte sin rejse,” siger Anastasija Visnakova, der er Vice President Sales and Marketing hos Primera Air.

Fra starten af april vil selskabet sætte ”seat only”-billetter til salg på ruter fra Billund til Malaga, Antalya, Faro, Enfidha, Palma de Mallorca, Rhodos, Varna og Zakynthos.

Primera Air vil fortsat samarbejde med Bravo Tours og andre bureauer om charterflyvningerne, men selskabet forventer, at op til 25 procent af flysæderne bliver solgt direkte via deres hjemmeside.

Kendte feriesteder
I Billund Lufthavn er de glade for, at Primera Air nu vælger at kombinere chartersamarbejdet med direkte salg af flybilletter. Det giver endnu flere vestdanskere muligheden for at komme direkte ud i verden.

”Det er glædeligt, at Primera Air vælger at satse endnu mere på Billund Lufthavn. De har nogle interessante ruter, som jeg tror, bliver populære hos vores passagerer. Både kendte feriesteder som Malaga, Tenerife og Mallorca, men også ruterne til for eksempel Tunesien og Bulgarien,” siger Jesper Klausholm, der er marketingchef hos Billund Lufthavn.

I den igangværende vintersæson tilbyder Primera ”seat only”-billetter på fem ruter fra Billund til Madeira, Fuerteventura, Las Palmas, Tenerife og Lanzarote.