Midtjyderne får næste år mulighed for at flyve direkte fra Karup til Grækenland.

Chartervækst i kriseramte Grækenland

På trods af økonomisk krise og flygtningestrømme rejste flere danskere i år på charterrejse i Grækenland end sidste år.

Økonomisk krise eller ej – danskerne svigtede ikke Grækenland som rejsemål i sommeren 2015. Tværtimod. I juni, juli og august satte 174.632 danske chartergæster kurs mod populære græske rejsemål som for eksempel Rhodos og Kreta. Det var 10.334 flere end i de samme tre måneder i 2014. Det svarer til en stigning på 6,3 procent.

To af de mest populære øer, Kos og Lesbos, tog endvidere imod titusindvis af uventede gæster i form af flygtninge fra blandt andet Syrien, Afghanistan og Pakistan.

”Selv om den danske presseomtale af flygtningestrømmen var markant, holdt det ikke danskerne væk. Helt frem til de sidste afgange omkring 9. oktober fløj vi med fyldte fly til de to flygtningeøer,” fortæller kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Pushede til salget
I sommeren 2015 rejste 62.476 på charterferie til Grækenland fra lufthavnen i Billund – en fremgang på cirka 5.000 svarende til omkring ni procent. Cirka 88.500 chartergæster fløj ud fra Københavns Lufthavn. Det er en stigning på 4,4 procent i forhold til samme periode året før. I det nordjyske lettede 20.376 solhungrende danskere fra Aalborg Lufthavn og satte kursen mod Grækenland. Det er en stigning på 19,7 procent.

”Det dårlige danske sommervejr pushede godt til salget af sommerrejser. Set med rejsearrangørernes øjne havde den megen regn og blæst i Danmark en gavnlig indvirkning på salgspriserne. Lige nu er mange danskere ved at sikre sig både vinter- og sommersol – salget af vinterrejser ligger lige nu 10 pct. foran samme tidspunkt i fjor, mens 15 pct. flere har sikret sig en ferierejse i sommeren 2016,” siger Torben Andersen.