Norwegian-fly i Midtjyllands Lufthavn. (Arkivfoto: Ole Kirchert Christensen)

Cimber-ansatte klager til det norske datatilsyn

Det norske datatilsyn skal nu vurdere om loven blev brudt da Norwegian videregav oplysninger omkring Cimber Sterling-ansattes køb af billetter hos konkurrenten under falske navne.

Det startede som et benspænd mod konkurrenten Norwegian, da Cimber Sterling-ansatte i midten af januarkøbte omkring 1.000 billige billetter hos Norwegian under falske navne som Anders And.

Nu ender billetskandalen måske med at Norwegian har brudtloven. Det skriver DR P4 Syd.

Det norske datatilsyn skal nu vurdere om loven blev brudt da Norwegian videregav oplysninger omkring Cimber Sterling-ansattes køb af billetter hos konkurrenten under falske navne. Det sker efter, at flere ansatte hos Cimber Sterling har klaget tildatatilsynet.

Affæren startede da Norwegian rykkede ind på Cimber Sterlings rute mellemKarup-København med billetpriser til 1 krone stykket.

Norwegian fortalte så blandt andet Dagbladet Børsen, præcis hvor mange billetter navngivne medarbejdere hos Cimber Sterling havde købt. Videreformidlingen af den slags informationer ligner ifølger DR P4 Syd en overtrædelse af loven om behandling af personoplysninger. DR Syd er i besiddelse af dokuemter, der viser, at sagen er sendt videre til behandling hos datatilsynet i Norge.

Da sagen blev afsløret den 19. januar i år skabte det store overskrifter i medierne, og Cimber Sterlings administrerende direktør, Jacob Krogsgaard, ringede til Norwegians topchef og gav ham enuforbeholden undskyldning for sagen.

Cimber Sterling-chefen understregede samtidig, at det ikke var den måde, at man ønskede atdrive forretning på, og at medarbejdernes køb var “udtryk for misforstået loyalitet over for firmaet.”

Enuvildig advokatundersøgelse af sagendokumenterede senere, at Cimber Sterlings ledelse var ikke involveret i eller havde opfordret til at de ansatte til atkøbe1 krones billetter hosNorwegian. Cimber Sterling beklagede episoden og indskræpede over for alle medarbejdere, at man ikke fremover ville tolere den adfærd.

Næste kapital i sagen om billetskandalen afventer nu, men noget tyder på, at det enesteegentlige lovbrud i sagen kan være begået af Norwegian.

Fototekst: Norweigans første flyvning til Karup Lufthavn skete med en række tomme sæder, idet billetterne var købt af Cimber Sterling-medarbejdere i fiktive navne.