Cimber-datter i bestyrelsen for Alsie Express

Den 59-årige Lone Koch, der er datter af Ingolf Nielsen, der stiftede Cimber Air, indtræder i bestyrelsen for Alsie Express.

Det alsiske Flyselskab Alsie Express, der til dagligt flyver mellem Sønderborg og København og råder over to ATR72-500 fly, har besluttet sig for at udvide bestyrelsen.

Ind træder 59-årige Lone Koch, der er datter af Ingolf Nielsen, der stiftede det oprindelige Cimber Air A/S i 1950. Karrieren i luftfartsbranchen blev indledt som stewardesse på Cimbers fly og fortsatte senere i administrative lederstillinger med ansvar for områder som marketing og optimering samt interline- og codesharing med andre flyselskaber.

Siden 1975 og frem til konkursen i maj 2012 har Lone Koch været medlem af bestyrelserne i Cimber A/S og Cimber Sterling Group A/S.

Chef i Sønderborg Vækstråd
Efter at have sundet sig ovenpå Cimber-konkursen blev Lone Koch i 2013 ansat ved Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) med ansvar for EU-projektet Transformer. I slutningen af 2013 blev hun udnævnte som erhvervschef i SET, der i dag hedder Sønderborg Vækstråd.

“Lone Koch har et indgående kendskab til både erhvervslivet og turistindustrien i det geografiske område, vi betjener. Det er to vigtige markeder for os. Samtidig har Lone Koch en stor viden om de mange mekanismer, der indgår i det at drive ruteflyvning. I bestyrelsen ser vi frem til den vækstorienterede sparring, vi kan få med Lone omkring udviklingen af Sønderborg-København ruten,“ siger bestyrelsesformand Jens Østerlund Jensen.

Udover Jens Østerlund Jensen kommer Lone Koch i bestyrelsen i selskab med førstnævntes hustru Elisa-Bath Rathcke, Flemming Jørgensen fra Danfoss-fonden samt Anders Aagaard Andreasen, der er administrerende direktør for Kohberg.

Glæder sig helt vildt
Lone Koch selv er ovenud glad for atter at skulle beskæftige sig med luftfart, som hun har brugt det meste af sit liv på.

“Det glæder jeg mig vildt meget til. Især i samarbejde med et selskab, der laver nogle ting, som jeg kender rigtig godt. Det jeg kan bidrage med, er at jeg har været i mange forskellige funktioner i ‘maskinrummet’ i et flyselskab. Jeg har ikke skruet på flyene eller fløjet selv, men alt det andet, har jeg prøvet,“ fortæller Lone Koch til CHECK-IN.dk.

Lone Kochs profil passer nok bedre til en ledelsesfunktion end en bestyrelsespost i et flyselskab. Men hertil siger det nyudnævnte bestyrelsesmedlem:

“Det er rigtigt vigtigt, at man i en bestyrelse kan tale strategi, men man skal også kunne stikke en finger ned i det operationelle for at få en fornemmelse af, om tingene går den rigtige vej. At man kan se tingene på tværs,“ understreger Lone Koch.