Cimber-fremgang trods hård konkurrence

En stigning i pasagertallet i Karup Lufthavn på ikke mindre end 76 % er resultatet af Norwegians indtog i den midtjyske lufthavn. Cimber Sterling har fremgang, mens Norwegian i første omgang har sat sig på 38 % af rutens trafik.

Mandag den 18. januar indtog det norske lavprisflyselskab Karup Lufthavn under stor bevågenhed. Det skyldes især, at medarbejdere hos det konkurrerende Cimber Sterling havde opkøbt en stor portion af de udbudte 1-krones billetter fra det norske selskab.

Nu har mediepostyret lagt sig, og Karup Lufthavn kan gøre status over første hele måned med to operatører på ruten. Med en fremgang i passagertallet på ikke mindre end 76 % er der grund til glæde i den midtjyske lufthavn.

I februar måned 2009 rejste 12.463 passagerer igennem lufthavnen, men i 2010 blev dette tal næsten fordoblet til 21.959. Det betyder, at Karup Lufthavn er ganske tæt på at have Danmarks næststørste indenrigsrute, idet Aarhus Lufthavn i februar 2010 havde 23.049 passagerer i indenrigs-statistikken.

Men mere interessant er at se fordelingen mellem de to operatører på ruten. Cimber Sterling havde 13.589 passagerer på ruten i februar måned, hvilket er en fremgang på næsten 10 % i forhold til året før. Norwegian formåede at tiltrække knapt 8.400 passagerer til selskabets lavpriser på ruten, hvilket svarer til en gennemsnitlig belægningsprocent på 44 %, idet det norske selskab udbød 18.944 sæder til salg på ruten i februar måned.

“Karup-ruten udvikler sig rigtig fornuftigt, som det også har været tilfældet med Aalborg-ruten,“ siger presse- og markedschef fra Norwegian Johan Bisgaard Larsen.

Men også Cimber Sterling er tilfredse med udviklingen. Selskabet opnåede en belægningsprocent på 58 % på Karup-ruten, hvilket er fire procentpoint bedre end samme måned året før – samt herudover en fremgang på ca. 1.200 passagerer.

“Vores tilvækst skyldes, at der er mange rejsende, der ikke betragter tiden som gratis og derfor vælger at flyve med Cimber Sterling den ene eller begge veje,“ siger administrerende direktør Jacob Krogsgaard i en kommentar til boarding.dk.

Cimber Sterling kvitterer samtidig for passageropbakningen ved at indsætte en eksta rundtur fra ultimo marts, såselskabet kommer op på 10 daglige afgange på Karup.