World Routes Awards 2016 i Chengdu, Kina.

CPH blev overhalet af europæiske konkurrenter

Det lykkedes ikke for Københavns Lufthavn at forsvare titlen som verdens bedste til ruteudvikling ved den internationale rutekonference i Chengdu i Kina.

Ruteudviklingsafdelingen i Københavns Lufthavn blev i 2013 i Las Vegas samt i 2015 i Durban kåret som verdens bedste i kategorien fra 20 til 50 mio. passagerer. Det lykkedes dog ikke at gentage de tidligere års succeser ved dette års rutekonference World Routes 2016, der er blevet afholdt i Chengdu i Kina i dagene fra den 24 til den 27. september.

Mandag aften fandt prisceremonien sted, og her var Københavns Lufthavn atter nomineret i kategorien 20 til 50 mio. passagerer sammen med lufthavnene i Dublin, Bruxelles, München og Vancouver. Her blev CPH overhalet af Dublin Lufthavn, der blev vinder i kategorien, mens Bruxelles Lufthavn opnåede den særlige “highly commended” anerkendelse.

Københavns Lufthavns ruteudviklingafdeling har været igennem en åreladning gennem de seneste 12 måneder, hvor lufthavnens tre mest erfarne ruteudviklere har fundet nye udfordringer hos konkurrenterne i Oslo og Stockholm.

Hos Københavns Lufthavn er ruteudviklingschef Morten Mortensen godt tilfreds med at være blandt de fem nominerede lufthavne i kategorien, selvom det ikke lykkedes at hente sejren hjem til Danmark.

”Det er en anerkendelse af det gode samarbejde, vi har med flyselskaberne, og en klar indikation på, at vores analyser, rutedata og forslag til udvikling af nye og eksisterende ruter er særdeles brugbare for selskaberne,” siger Morten Mortensen.

Belønnet for 2016-vækst
Juryen bag prisuddelingen har hæftet sig ved, at Københavns Lufthavns i løbet af de første seks måneder af 2016 har øget passagertallet med 11 procent. Det skyldes primært, at Ryanair har etableret en række nye lavprisruter til lufthavnen.

Københavns Lufthavn nævner ikke specifikt Ryanair som årsagen til den massive vækst i 2016, men lufthavnen fremhæver i stedet “nye” ruter til Toronto (2010), Dubai (2011), Shanghai (2012) samt Los Angeles (2014), selvom disse ruter er åbnet for mellem to og seks år siden, hvilket CPH allerede har fået anerkendelse for i 2013 og 2015.

”Danmark er rykket op på listen over interessante rejsemål for rigtig mange i takt med, at vi får åbnet nye flyruter. Alene i årets første kvartal steg antallet af turister, der fløj til Københavns Lufthavn, med mere end 27 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år,” forklarer ruteudviklingschefen.

Ved World Routes 2016 deltog 300 flyselskaber, 700 lufthavne og 130 turismeorganisationer. Juryen, der udpegede vinderne af World Routes Awards 2016 bestod af repræsentanter fra Airberlin, Alaska Airlines, American Airlines, Finnair, HK Express, Royal Jordanian Airlines, Transavia samt Virgin Australia.

 

Relaterede artikler:

CPH igen nomineret til ruteudviklingspris

Bruxelles Lufthavn overtog titel fra CPH

CPH kåret som europamester i ruteudvikling

CPH kåret som verdensmester i ruteudvikling

100 nordiske luftfartsfolk mødes i Nevadas ørken