Norwegian Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn.

CPH halter efter konkurrenter trods fremgang

Til trods for flot fremgang i juni måned og pæne passagertal år til dato kniber det for CPH med at holde trit med væksten hos konkurrenterne i Amsterdam og Berlin.

Københavns Lufthavn havde en pæn passagerfremgang i første halvår af 2013 på 2,2 procent med i alt 11.514.594 rejsende. I juni måned blev der nok engang sat passagerrekord for lufthavnen, men en sammenligning med Københavns konkurrenter i Amsterdam og den kommende storlufthavn i Berlin viser, at væksten skal være endnu større, hvis CPH vil positionere sig som stor-hub i Nordeuropa.

Både i juni måned og år til dato tegner Amsterdam-lufthavnen i Schiphol sig for en større vækst end CPH, og på passagersiden har lufthavnen over dobbelt så mange rejsende som København.

Også i Berlin vokser passagertallet i de to nuværende Berlin-lufthavne, Tegel og Schönefeld, fortsat med galoperende hast. Selvom Brandenburg-lufthavnen lader vente på sig, havde de to nuværende lufthavne i årets første seks måneder tilsammen 12.397.047 rejsende, hvilket isoleret set ikke er et mileskridt foran CPH. Imidlertid tegner væksttallene et helt andet billede.

Her har Berlin-lufthavnene tilsammen en vækst på 4,4 procent mod Københavns 2,2 procent.

Udenfor top15 igen
Københavns Lufthavn har i de senere år ligget lige på kanten af top15 i passagerantal blandt de europæiske lufthavne, og de seneste trafiktal viser også, at CPH haler effektivt ind på lufthavnen i Zürich, som i øjeblikket har 15. pladsen. Væksten i den schweiziske storlufthavn ligger på blot 0,1 procent for årets første seks måneder.

Opretholdes denne vækstrate, vil CPH således kunne indtage 15. pladsen fra Zürich i løbet af næste år. Men det kan blive en kort fornøjelse alt efter, hvornår den det lykkedes at få Brandenburg-lufthavn i drift og overtage trafikken fra Tegel og Schönefeld.

Med de nuværende passagertal vil den nye Berlin Brandenburg Lufthavn nemlig rykke direkte ind på top15 og således nok engang henvise CPH til en 16. plads.