CPH-rejsende vil have udsigt og strøm

Købehavns Lufthavn har med lanceringen af en ny hjemmeside inviteret de rejsende til at dele deres idéer om, hvad de savner i lufthavnen. Flertallet vil have en tagterrasse og ladestationer.

I Københavns Lufthavn søger man svar blandt de rejsende på, hvad de savner i lufthavnen, som et led i ekspansionsprogrammet, Expanding CPH. Det sker igennem en ny hjemmeside under cph.dk med titlen: CPH Ideas.

I sit oplæg til CPH Ideas skriver Københavns Lufthavn, at man vil give danskerne muligheden for at tage del i beslutningen om, hvilke butikker, restauranter og øvrige faciliteter, der skal være en del af fremtidens lufthavn. Det har foreløbigt kastet over 100 idéer af sig.

”Alle ideerne kommer ind til overvejelse hos et udvalg, der vil diskutere idéerne. Det vil være dem, der har fået flest likes, der kommer først i betragtning,” siger Camilla Borggaard, kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavn til CHECK-IN.dk. Hun synes allerede nu, at der er kommet mange interessante forslag ind.

Konceptet bygger på, at de besøgende på hjemmesiden skriver deres idé, som herefter gennemlæses inden, de går online til offentlig afstemning, og allerede nu er der ingen tvivl om, hvad de rejsende vil have.

De to mest populære idéer er en tagterrasse og et observationsdæk. Begge forslag vil give de rejsende adgang til at komme udenfor med udsigt til de mange startende og landende fly, sådan som det kendes fra blandt andre Terminal 4 i London Heathrow og Terminal 4 i New Yorks JFK-lufthavn. De to forslag trækker tilsammen 128 likes.

Strøm til computeren
Det næstmest efterspurgte i Københavns Lufthavn er en ladestation. Idéen har foreløbigt modtaget 45 likes.

”Som de fleste nok ved, render vi alle rundt med telefoner, bærbare computere og tablets, der kræver opladning,” skriver HenrikBM. Han foreslår derfor, at der kommer nogle ladestationer, hvor man kan lade sit elektroniske isenkram.

Hos Københavns Lufthavn har man også selv givet ideer såsom bagageafhentning, sovekabiner, loungemiljøer og sågar en svømmehal. Ifølge Karen Bender, e-commerce og marketinsdirektør i Københavns Lufthavn, handler det alt sammen om at gøre Københavns Lufthavn til et mere spændende sted at rejse til og fra.

Selvom nogle idéer kan lyde utopiske, skal man ikke gå af vejen for at dele sin kreative idé, lyder opfordringen fra Københavns Lufthavn.

”Det her er vores mulighed for at lytte til de rejsende, og forhåbentligt opfylde nogle af ønskerne fra de rejsende. Stor opbakning til de enkelte idéer kan være med til at sætte gang i ting, der måske ikke tidligere har fundet vej til en realisering i lufthavnen,” siger Camilla Borggaard.

CPH Ideas kommer til at køre løbende samtidig med, at Københavns Lufthavn udbygger.