I 2018 blev Danish Air Show afholdt hos Air Transport Wing Aalborg. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste

Danish Air Show flyttes fra Skrydstrup til Aalborg

Danish Air Show i 2024 rykkes fra Skrydstrup til Aalborg af hensyn til højtprioriterede arbejdsopgaver nu og i den kommende tid hos Fighter Wing Skrydstrup, oplyser Forsvaret.

Besøgende til Danish Air Show i 2024 skal ikke som ellers planlagt køre til Sønderjylland, men i stedet tage turen til Nordjylland.

Således oplyser Forsvaret, at det store airshow, der er Danmarks største éndagsbegivenhed, flyttes fra Flyvestation Skrydstrup til Flyvestation Aalborg. Arrangementet afholdes stadig 9. juni 2024. Forsvaret har besluttet at flytte airshowet som en konsekvens af, at Fighter Wing Skrydstrup står over for en række højtprioriterede arbejdsopgaver nu og i den kommende tid.

Hidtil har Flyvevåbnets tre flyvestationer i Aalborg, Karup og Skrydstrup skiftedes til at afholde Danish Air Show hvert andet år. Flyvestation Karup afholdt arrangementet i 2022, og i 2024 var altså planen, at Flyvestation Skrydstrup skulle lægge rammer til den store dag. I 2020 blev Danish Air Show i øvrigt aflyst som følge af coronapandemien.

Spændt hårdt for i Skrydstrup
Årsagen til, at Danish Air Show flyttes til Aalborg, skyldes mere konkret en omfattende implementering af Danmarks nye F-35-kampfly samt den sikkerhedspolitiske situation i Europa, hvor der i øjeblikket er stort fokus på brugen af kampfly.

”Fighter Wingen er og vil i den kommende blive endnu mere spændt for med deres almindelige opgaveløsning. F-35-implementering fylder meget, og vores kampfly skal være klar til at støtte den sikkerhedspolitiske situation, som i øjeblikket udspiller sig i Europa,” fortæller Jan Dam, generalmajor og chef for Flyvevåbnet.

”Med denne flytning ser vi værdien af, at vi er ét flyvevåben. Vi løser opgaverne fleksibelt, på tværs af alle wings.”

Aalborg er klar til opgaven
Hos Flyvestation Aalborg ser man frem til at overtage Danish Air Show, der kan trække helt op til 150.000 besøgende til. Deltagelse er i øvrigt gratis.

”Vi kan rigtig godt lide at åbne vores flyvestation op og give befolkningen mulighed for at komme tæt på noget, der normalt er bag et hegn. Og vi står selvfølgelig klar til at overtage opgaven fra vores gode kollegaer på Fighter Wingen, som for tiden er hårdt spændt for,” siger Lars Christian Hedemark, oberst og chef for Flyvestation Aalborg.

Planlægningen af Danish Air Show 2024 er allerede i fuld gang, oplyser Lars Christian Hedemark, og at alle medarbejdere arbejder hårdt for, at dagen skal blive fantastisk.

Mens Danish Air Show altså løber af stablen i lige år, afholdes der Roskilde Airshow i ulige år. I år afholdes Roskilde Airshow i perioden fra 18. til 20. august i Roskilde Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Danish Air Show uden civile passagerfly

Bæredygtig luftfart i fokus på Roskilde Airshow

Airshow sætter rekord