Primera Air - Boeing 737-800.

Dansk-lettisk flyselskab udfordrer lavprisgiganter

Primera Air storsatser med nye sommerruter fra London-Stansted og Birmingham i direkte konkurrence med Ryanair, easyJet og Jet2.com.

Fra et nordisk hovedkontor i Riga i Letland og et skandinavisk søsterselskab i København styres flyselskabet Primera Air, der er en del af Primera Travel Group med islandske ejere.

Flyselskabet har hidtil koncentreret sig om rute- og charterflyvninger i det nordiske marked, men i den kommende sommer åbnes der nye langdistanceruter fra Paris-Charles de Gaulle, London-Stansted og Birmingham til henholdsvis New York-Newark, Boston og Toronto. Fra de to britiske lufthavne bliver Primera Air det eneste selskab på de oversøiske ruter.

Men det stopper ikke her. Primera Air har netop annonceret daglige flyvninger til Málaga og Palma de Mallorca fra Birmingham Airport samt daglige flyvninger fra London Stansted Airport til Alicante og Málaga.

“Vi ser en stabil og høj efterspørgsel efter vores transatlantiske fly fra Birmingham og London til New York, Boston og Toronto. Det har fået os til at introducere flere flyvninger til feriedestinationer i Spanien, hvilket historisk har været vores kerneprodukt, som vi har stor erfaring med. Flyvninger til Mallorca, Alicante og Málaga vil forbedre rejseplanen for rejsende til populære rejsemål, “siger Andri Már Ingólfsson, der er direktør og ejer af Primera Air.

Vingepsids mod vingespids
Satsningen med de spanske ruter fra Birmingham og London bliver givetvis en stor mundfuld for Primera Air. Her skal det dansk-lettiske flyselskab i direkte konkurrence med lavprisgiganter som Ryanair, easyJet og Jet2.com.

Ruterne fra Stansted startes op den 23. april, mens det først bliver muligt at flyve fra Birmingham til de spanske feriedestinationer fra den 14. maj. Til Alicante skal Primera Air fra Stansted konkurrere med Ryanairs 14 ugentlige flyvninger samt syv ugentlige flyvninger med Jet2.com, mens Málaga-flyvningerne vil blive udfordret af henholdsvis 16, ni og syv ugentlige afgange med Ryanair, easyJet og Jet2.com.

Også fra Birmingham bliver der hård konkurrence. Jet2.com og Ryanair flyver begge ni gange om ugen til Málaga samt henholdsvis otte og syv gange om ugen til Palma de Mallorca.

Primera Air kommer til at benytte Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer, og det er præcis samme flytype og samme konfiguration som hos både Ryanair og Jet2.com.

 

Relaterede artikler:

Flere nordamerikanske ruter til danske Primera-fly

To flyselskaber vil udfordre Primeras USA-planer

Danske Primera-fly til seks nye USA-ruter

Primera: Otte nye fly på dansk register i 2018

Primera bestiller 16 nye Boeing-fly til atlantruter