Dansk selskab booster ATR-salgsrekord

Det danske flyudlejningsselskab Nordic Aviation Capital har igen købt stort ind og sikrer dermed ikke alene en salgsrekord til ATR, men også positionen som verdens største ATR-ejer.

Der er gang i butikken hos ATR i Toulouse. Flyproducenten spytter flittigt nye eksemplarer af det populære turbopropelfly ud af fabrikken samtidig med, at ordrerne tikker ind. I sidste uge kunne flyproducenten fortælle, at den med 144 salgsordrer i første halvår af 2014 havde landet en rekord, og noget kunne tyde på, at 2014 samlet bliver et rigtig godt år for ATR.

Mandag afgav danske Nordic Aviation Capital (NAC) en ordre på ikke færre end 25 fly af den lille ATR42-600 med option på yderligere 50 til en samlet værdi af 1,55 mia. amerikanske dollards svarende til næsten 8,5 mia. danske kroner. Det er den hidtil største ATR-bestilling på dette års Airshow i Farnborough og den største ordre på ATR42-600 til dato.

Ordren sikrer dermed også den danske virksomhed fra Billund positionen som den absolut største ejer af ATR-fly med over 200 fly i sin portefølge. NAC råder over flere varianter af ATR-serien og bestilte sit første eksemplar af ATR-600 i 2012.

Behov for nye fly
ATR-600-serien rummer både 50-sædersvarianten ATR42-600 og 74-sædersvarianten, ATR72-600. Sidstnævnte bestilte NAC 90 eksemplarer af på sidste års airshow i Paris samt yderligere 35 i efteråret 2013.

Ordren fra NAC kommer på et tidspunkt, hvor ejer og bestyrelsesformand af NAC, Martin Møller, ser et behov blandt flyselskaberne for at udskifte aldrene fly i 50-sædersklassen.

”ATR-600-serien er en etableret hjørnesten i NAC’s portefølje af moderne, brændstoføkonomiske regionalfly. Nu ser vi en renæssance for ATR42 med 600-serien, som operatører søger til at erstatte deres aldrende flyflåder,” sagde Martin Møller, da ordren blev offentliggjort.

Levering starter næste år
NAC har specialiseret sig i flyleasing siden 1990 indenfor segmentet af brændstofeffektive turbopropfly til brug på regionale ruter. Herhjemme har senest SAS taget ATR-fly fra NAC i brug igennem en aftale med Jet Time, der flyver ATR-flyene på en række ruter for SAS.

Foruden Jet Time tæller kunderne hos NAC Garuda, US Airways, Flybe, Azul, TACA, Olympic Air og airberlin samt flere regionalflyselskaber heriblandt Eurolot, Air Nostrum, HOP!, Widerøe og airBaltic.

Leveringen af NAC’s seneste ordre vil finde sted fra næste år og frem til 2020.