Danske feriegæster vil på restaurant

Når danskerne er på ferie går de fleste lommepenge til måltiderne. Over halvdelen af danskernes forbrug på en ferie går således til vin og mad på restauranter. Udgifterne til shopping udgør derimod kun en mindre del.

Rigtigt mange har sikkert følt sig slæbt rundt i butikker på ferier eller frygtet bankens opgørelse over de rådglødende kreditkort når man vender hjem fra en veloverstået ferie.

Shopping udgør imidlertid kun en mindre del af danskernes forbrug når man er ude at rejse. Til gengæld bruger de danske feriegæster rigtigt mange penge på at spise og drikke.

Over halvdelen af danskernes forbrug på en ferie bliver således brugt til vin og mad på restauranter.Danskernes største udgiftspost på ferien hedder nemlig”restaurantbesøg”.

Faktisk bruges godt 55 % af feriebudgettet på mad og drikke. Det viser en undersøgelse, som Danmarks største rejsearrangør, Spies, har lavet blandt 12.717 medlemmer af selskabets rejsepanel

Udgifterne til shopping udgør derimod kun godt 11 % af lommepengene.

Ifølge undersøgelser bruger danskerne deres lommepenge på ferie således:

1) Restaurantbesøg – 55,4 %.
2) Oplevelser – 27,9 %
3) Shopping – 11,3%
4) Indkøb til madlavning – 2,9 %
5) Andet – 2,4 %

Undersøgelsen viser også, at danskere på ferie foretrækker at spise ude. Mindre end 3 % af lommepengene på en ferie bruges således på indkøb til madlavning.En stor del af ferieoplevelsen er hyggelige middage for hele familien, og når man er ude at rejse er det en god anledning til at slippe for madlavningen og opvasken.

Undersøgelsen viser også, at godt 62 % af feriegæsterne bruger mellem 2.000 kr. og 4.000 kr. pr. person pr. uge på rejsemålet.