Danske KLM-ruter hårdt ramt af stormaflysninger

KLM aflyser onsdag aften og torsdag samlet 110 flyvninger, og 22 af disse er til og fra tre danske lufthavne, hvilket vil berøre omkring 2.000 passagerer.

Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam er ofte i vinterhalvåret ramt af voldsomme stormlavtryk, der kommer ind fra Atlanten, og denne vinter er ingen undtagelse.

Derfor har det været nødvendigt for KLM at aflyse indtil videre 110 flyvninger resten af dagen i dag og i løbet af i morgen. Det skyldes, at den kraftige storm sætter restriktioner for anvendelsen af den hollandske storlufthavns fem landingsbaner.

Af de samlet 110 aflysninger berører 22 af disse tre danske lufthavne. I Københavns Lufthavn har KLM i dag aflyst flyvningerne kl. 14.15 og 17.20 til Amsterdam, mens selskabet i morgen vil aflyse afgangene kl. 09.55, 12.05 og 14.15 Da flyvningerne den modsatte vej også aflyses, vil samlet 10 afgange til og fra CPH blive påvirket.

I Jylland har KLM valgt at annullere dagens aftenflyvning fra Aalborg Lufthavn til Amsterdam kl. 18.00, mens KLM også aflyser afgangene kl. 10.25 og 14.00 i løbet af torsdagen. Ligeledes aflyser KLM torsdag flyvningerne fra Billund kl. 10.20, 12.05 og 14.00 samt de omvendte flyvninger. Der vil der være samlet 12 aflysninger til og fra de to jyske lufthavne, når man medregner flyvningerne den modsatte vej.

2.000 passagerer rammes på danske ruter
Samlet aflyser KLM en kapacitet, der svarer til 2.596 sæder, hvorfor omkring 2.000 passagerer til og fra de danske lufthavne må finde andre rejsemuligheder for at komme til og fra Schiphol-lufthavnen eller også væbne sig med tålmodighed.

Vinden forventes i øvrigt at blive så kraftig, at det ikke vil være muligt at foretage udendørs arbejde på lufthavnens område mellem kl. 10.00 og 12.00 torsdag formiddag.

“De berørte passagerer vil modtage information direkte og vil blive ombooket. Herudover forventer vi, at der vil blive forsinkelser i løbet af dagen, hvorfor vi opfordrer de rejsende til at hente oplysninger på vores hjemmeside, hvor vi kan viderebringe de seneste informationer om ankomst- og afgangstidspunkter,” skriver KLM i en meddelelse.

SAS oplyser sent tirsdag eftermiddag, at selskabet har lukket for salg på torsdagens flyvninger til og fra Amsterdam-Schiphol på grund af udsigten til det voldsomme vejr.

 

Relaterede artikler:

Snestorm aflyser KLM-flyvninger til Danmark

Kaos i Amsterdam-Schiphol lufthavnen

Passagerkaos i Amsterdam-Schiphol