Bali - Pura Ulun Danu Bratan Water Temple (Foto: Singapore Airlines)

Danske turister vender tilbage til Bali

Flere end 12.000 danskere besøgte Bali i årets seks første måneder. Det er 55 procent flere end samme periode sidste år, og mange flyver med Singapore Airlines.

Bali var 1980´erne og 1990´ernes helt store rejsemål i Asien. Men det blev brat afbrudt i 2002, hvor 202 mennesker blev dræbt som følge af bilbomber, der havde til hensigt at skade Indonesiens turistindustri. Blandt ofrene var seks svenskere og tre danskere.

Nu er Bali atter blevet populær, og flere danskere end tidligere rejser til øen, der ligger mellem Java i vest og Lombok i øst. Nye opgørelser fra immigrationsmyndighederne på Bali viser, at en stigning på over 55 procent i antallet af danske besøgende i første halvår af 2016 i forhold til samme periode året får.

Tidligere var det backpackere, der havde Bali som destination på den obligatoriske dannelsesrejse efter den afsluttede gymnasietid. Men nu er det i højere grad børnefamilier, der finder vej til det indonesiske ferieparadis. Således var der i første halvdel af 2016 i alt 12.051 danske indrejser på Bali mod 7.732 i de første seks måneder af 2015.

Det er paradisiske strande, en farverig kultur og et behageligt klima året rundt, der blandt andet får danskerne til at rejse til Bali. Herudover spiller det også ind, at lokalbefolkningen er utroligt imødekommende og venlige, og det er med til at skabe en særlig atmosfære for besøgende på ferieøen.

Hos Singapore Airlines, der i samarbejde med SAS flyver fem gange om ugen mellem København og Singapore, har man fået sin andel af den danske turistvækst til Bali.

“Sammenlignet med belægningsgraden fra samme periode sidste år oplever vi en markant stigning i antallet af danskere, der rejser videre til Bali fra Singapore. Stort set samtlige af vores fem daglige afgange mellem Singapore og Bali er fuldt belagt og med langt flere danskere end tidligere på passagerlisten,” siger Allan Hoffery, der er nordisk salgschef hos Singapore Airlines.

Mindst to rejsemål
Danske besøgende på Bali har altid foretrukket badebyen Sanur på den sydlige del af øen. yens ældre familieejede hoteller har de senere år været igennem en omfattende renovering, og flere nye hoteller er kommet til. Den mere luksuriøse Seminyak på vestkysten hitter hos rejsende, der ønsker at bo i en eksotisk Bali-villa. Og kunstnerbyen Ubud, der ligger omgivet af grønne rismarker i øens midte, er blevet højborg for rejsende, der ønsker en spirituel ferie rig på yoga- og meditationsoplevelser.

“Tidligere har Bali primært været for eventyrlystne rygsæksrejsende og golfglade seniorer. Nu oplever vi desuden en øget interesse fra børnefamilier og yogier,” forklarer Allan Hoffery.

Hos Singapore Airlines oplever man, at de fleste vælger at kombinere mindst to rejsemål på Bali, og flere er samtidig begyndt at rejse til øens nordlige dele for at sejle eller blot opleve roen, de storslåede bjerglandskaber og roen i de fredfyldte landsbyer.

I dag er hollandske KLM det eneste europæiske flyselskab, der kan tilbyde direkte ruteflyvninger til den internationale lufthavn i Denpasar på Bali, selvom der er en mellemlanding i Singapore undervejs.. Herudover har polske LOT for nylig etableret charterflyvninger fra Warszawa til Denpasar, og det polske flyselskab overvejer i øjeblikket at etablere en fast ruteforbindelse. Hurtigste flyforbindelse fra København til Denpasar er dog stadig med Singapore Airlines med flyskifte i Singapore, hvor flyrejsen kan gennemføres på samlet 16 timer og 30 minutter, mens turen via Amsterdam tager 21 timer.

Danske indrejser på Bali 2016 vs. 2016

Måned 2016 2015
Januar 2.082 1.292
Februar 2.573 1.582
Marts 2.457 1.558
April 1.614 1.096
Maj 1.422 840
Juni 1.903 1.364
I alt 12.051 7.732

Kilde: Singapore Airlines

 

Relaterede artikler:

Vil flyve nonstop fra Europa til Bali

Emirates åbner ny rute til Bali

Singapore Changi fortsat verdens bedste lufthavn

Singapore Airlines udvider på København-rute