DAT etablerer sommerrute fra Bornholm til Billund

Danish Air Transport (DAT) etablerer en sommerrute fra Bornholm til Jylland. Det er blandt andet bornholmerne, der har været med til at afgøre, om ruten skulle gå til Aalborg, Aarhus eller Billund.

Bornholmerne kan se frem til en sommerflyrute til Jylland, mens jyderne omvendt kan glæde sig over i den kommende sommer at flyve direkte til solskinsøen i Østersøen.

Det er resultat af det forsøg på ruteudvikling, som Danish Air Transport (DAT) har stablet på gennemført via Bornholmerflyet, som er flyselskabets varemærke for flyvningerne mellem Bornholm og København.

Man har kort og godt stillet bornholmerne følgende spørgsmål: “Hvilken lufthavn skal Bornholm have en direkte flyforbindelse til i sommerperioden?“. Her kunne brugerne vælge mellem Aalborg, Aarhus eller Billund.

Valget faldt på Billund Lufthavn, hvortil der vil flyves fra Bornholm to gange ugentligt fra den 18. juni til den 23. august. Der flyves hver torsdag og søndag med fly af typen ATR72 med plads til 66 og ATR42 med i alt 46 sæder.

”Vi glæder os meget til at starte ruten. Vi har haft stor efterspørgsel efter en direkte forbindelse mellem Jylland og Bornholm. Derfor afholdte vi en afstemning blandt vores 20.000 Facebook-fans, og her var opbakningen størst til en rute mellem Billund og Bornholm,” fortæller Jesper Rungholm, der er administrerende direktør hos Bornholmerflyet.dk/DAT.

Direktør fortæller, at baggrunden for ruten var overskydende kapacitet i sommermånederne kombineret med en tydelig efterspørgsel om direkte flyforbindelse mellem Bornholm og Jylland.

Dødt løb mellem Aalborg og Billund
Der var noget nær dødt løb mellem Aalborg og Billund, da den svære beslutning skulle træffes om, hvor sommerruten fra Rønne skulle have jysk endestation.Hos de jyske lufthavne havde lufthavnscheferne gode argumenter for at ønske ruten til netop deres lufthavn.“Vi har gennem flere år undersøgt mulighederne for en rute mellem Aalborg og Bornholm, da vi meget ofte får henvendelser fra fritidsrejsende, der ikke kan forstå, at der ikke kan flyves direkte. Vi har også et betydeligt antal rejsende i forretningssegmentet, da de danske lodser ofte afmønstrer skibene ved Skagen og ofte skal rejse tilbage til Bornholm fra Aalborg,“ var argumentet fra lufthavnsdirektør Søren Svendsen i Aalborg Lufthavn for at lade DAT-ruten gå til den nordjyske lufthavn.I Billund har man i Legoland intet mindre end Danmarks største turistattraktion uden for København. Hvert år besøges forlystelsesparken af omkring 1,7 mio. gæster, og selvom langt den overvejende del ankommer i bil, er der stadig et stigende antal gæster, der kommer flyvende til Lego-byen Billund.

Det var nok en af de udslagsgivende parametre i kombination med, at DAT-flyene har base i Billund Lufthavn. Herudover er der også tidligere erfaringer med en sådan rute, da Cimber Air for år tilbage netop befløj ruten fra Bornholm til Billund.

I Bornholms Lufthavn er lufthavnschef Christina Dideriksen også positiv over for den nye sommerrute: ”Ud over det giver mere aktivitet i vores lufthavn, er det også en god service, at Bornholmerflyet.dk tilbyder bornholmerne at kunne rejse direkte til Jylland.