ATR 42-fly fra DAT. (Foto: DAT)

DAT gør endnu et forsøg med Karup-rute

Efter i løbet af 2020 at have midlertidigt lukket indenrigsruten fra Midtjyllands Lufthavn til København hele to gange, vil DAT nu genåbne ruten fra begyndelsen af november.

Der har i løbet af 2020 været meget ustabil flydrift fra Midtjyllands Lufthavn i Karup til Københavns Lufthavn som følge af COVID-19-pandemien.

DAT, der er eneste operatør på ruten, valgte den 19. marts i år midlertidigt at lukke ruten som følge af den svigtende efterspørgsel under corona-nedlukningen, og der blev først åbnet op den 10. august efter en pause på 140 dage. Knapt var ruten kommet i gang, før DAT lukkede ned igen fra den 26. september og foreløbigt frem til den 2. januar 2021.

Men nu er den beslutningen blevet omgjort, således at at DAT kommer i gang igen allerede den 2. november.

”Vi lukkede ruten mellem Midtjylland og København ned i foråret i forbindelse med den store corona-nedlukning af samfundet og var lidt naive i en genopstart i august baseret på løfter om økonomisk støtte. Støtten udeblev, og vi var tvunget til at lukke ned igen i september, men nu ser det ud til, at vi kan komme i gang igen, men på let reduceret niveau,” siger administrerende direktør Jesper Rungholm fra DAT.

Statsstøtte gør genstart mulig
Ifølge selskabet har mange erhvervskunder henvendt sig både DAT og lufthavnen og opfordret til, at ruten skulle genoptages noget tidligere, og da regeringen via den luftfartspakke, der blev godkendt i slutningen af juni, har etableret en særlig takststøtteordning samt støtte til de mindre, regionale danske lufthavne, var vejen banet for en hurtigere tilbagevenden til den midt- og vestjyske lufthavn.

”Den godkendte støtteordning giver mulighed for at reducere vores driftsomkostninger til et niveau, der gør det muligt at start op igen. En meget stor del af omkostningerne ved ruteflyvning ligger i lufthavnene, og støtteordningerne hjælper voldsomt på dette,” forklarer DAT-direktøren.

Ruten startes op med tre hverdagsafgange i hver retning samt to rundture på søndage. Der flyves kl. 07.00, 09.40 og 16.20 fra Midtjyllands Lufthavn og retur kl. 08.20, 14.45 og 17.45 fra Københavns Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

DAT reducerer kraftigt på indenrigsruter

Lufthavnschef: “Det er fantastisk”

Midtjyllands Lufthavn lukker midlertidigt ned