DAT i ‘krig’ med Widerøe

Det blev Danish Air Transport (DAT), der fremover skal operere flyruten mellem Skien og Bergen efter konkursen i det norske luftfartsselskab Vildanden. DAT var bl.a. i konkurrece med Sun-Air of Scandinavia om overtagelse af ruten. Det bliver ren og skær krig, siger norske Widerøe, der også vil operere på ruten.

Fra den 14. februar kan Vamdrup-baserede Danish Air Transport (DAT) føje endnu en norsk indenrigsrute til selskabets rutenet. Det sker når DAT overtager ruten mellem Skien og Bergen fra selskabet Vildanden, der indgav konkursbegæring tidligere på måneden.

De seneste uger har såvel DAT som Sun-Air of Scandinavia haft drøftelser med Geiteryggen-lufthavnen i Skien om vilkårene for overtagelse af ruten til Bergen. Vildanden opererede også ruter til Trondheim og Stavanger, men disse ruter har ikke i første omgang fået ny operatør. Men meget tyder på, at DAT også overtager beflyvningen af Stavanger.

”Vi har et ATR 42 fly ledigt fra 14. februar til Bergens-programmet,“ siger Commercial ManagerDennis Rybasch fra DAT og fortsætter ”vi er på udkig efter passende fly kapacitet til også at beflyve Stavanger fra Skien. Det er vores plan at kunne starte Stavanger beflyvning senere i februar eller senest i begyndelsen af marts”.

Trafikprogrammet på ruten har DAT allerede lagt fast. Der bliver i alt 17 ugentlige afgange i hver retning med tre afgange på alle hverdage, undtaget torsdag, hvor der flyves med fire afgange. Søndag vil der være en enkelt afgang.

”Vi glæder os rigtigt meget til at skulle flyve fra Skien igen. Vi har haft en god og konstruktiv dialog med lufthavnes ledelse og den har erklæret sin fulde opbakning til vores planer” slutter Commercial Manager i DAT Dennis Rybasch.

DAT vil dog få konkurrence på ruten. Det SAS-ejede norske flyselskab Widerøe ønsker også at flyve tre gange dagligt mellem Skien og Bergen. Selskabet vil operere med en Dash 8-100 med 39 sæder. “Dette bliver ren og skær krig. For der er ikke i længden plads til to selskaber på denne rute,“ siger kommunikationsdirektør Richard Kongesteien til den den lokale netavis Varden.no.

DAT flyver i dag indenrigs i Norge fra Florø til Oslo og Bergen, fra Stord til Oslo samt fra Oslo til Fagernes og Røros med sit liatuiske datterselskab DOT LT. Herudover flyves også fra Stavanger til Billund og fra Stavanger til Esbjerg

Foto: DAT overtager fra den 14. februar ruten mellem Skien og Bergen. Der skal opereres med en ATR42 med plads til 46 passagerer.