DAT justerer på jyske pendlerruter

Danish Air Transport justerer fartplanerne for sine ruter fra Aalborg, Billund og Esbjerg til oliebyen Stavanger og skal ikke forvente at blive udfordret på ruterne af bmi regional.

Den 15. april åbnede Danish Air Transport en rute fra Aalborg til den norske olieby Stavanger med seks ugentlige rotationer. Efter godt et halvt års operation må DAT erkende, at efterspørgslen ikke er lige stor alle dage. Derfor tager selskabet flyvninger om tirsdagen og onsdagen ud af programmet.

”Vi finpudser ruteprogrammet så det matcher en pendlerrute,” forklarer direktør for Danish Air Transport, Jesper Rungholm.

Samtidig justerer DAT også på sine to øvrige danske Stavanger-ruter fra Esbjerg og Billund.

Billund-ruten får en ekstra ugentlig flyvning i hver retning og flyet fra Esbjerg vil gå tilbage til at flyve via Billund til Stavanger. I en periode har flyet mellemlandet i Aalborg.

Målrettet olieindustrien
Som CHECK-IN.dk skrev torsdag, så rykker det britiske regionalflyselskab bmi regional den 23. januar ind i Stavanger og gør lufthavnen til base for sine nye intra-skandinaviske ruter. I første omgang går ruterne fra Stavanger til Harstad/Evenes, Tromsø og Kristiansund i Norge samt til Gøteborg i Sverige.

Satsningen er målrettet olie- og gasindustrien og ligger i direkte forlængelse af bmi’s strategiskifte i efteråret, hvor selskabet i Storbritannien vil fokusere på primært at operere til og fra oliebyen Aberdeen.

Fremstødet i Stavanger betyder dog ikke, at bmi regional også ser på muligheden for at tage kampen op mod Danish Air Transport på ruterne fra de tre jyske lufthavne til Stavanger.

”Disse ruter opereres allerede af DAT med et fint produkt, så det er svært at se hvordan vi ville kunne slå dem,” forklarer Colin Lewis, der er markedsføringsdirektør for bmi regional, til CHECK-IN.dk.

Bmi regional lukker omkring årsskiftet sine to ruter fraBirmingham til Billund og fraEdinburgh til København. Selskabet beflyver fortsat olie-ruten mellem Aberdeen og Esbjerg.

I august og oktober åbnede bmi regional ruter fra Aberdeen til Kristiansund og Oslo. Frekvensen på Oslo-ruten øges fra 3. februar næste år fra seks til 10 ugentlige rotationer, mens Kristiansund-ruten flyves fem gange om ugen. Samtidig får bmi regional konkurrence fra SAS, der 31. marts begynder at flyve mellem Oslo og Aberdeen.