DAT nomineret til to priser

Det Vamdrup-baserede flyselskab Danish Air Transport er blevet nomineret som innovativ vækstskaber og bedst ejerledede virksomhed i to forskellige konkurrencer.

Administrerende direktør Jesper Rungholm fra Danish Air Transport (DAT) kunne for nylig hjembringe et trofæ fra Danish Travel Award prisuddelingen til hovedkontoret i Vamdrup. Det var noget overraskende en pris for bedste lavprisflyselskab i Danmark.

Men her slutter det ikke. DAT er blevet nomineret til to andre priser, som bestemt vækker ligeså meget glæde i det danske flyselskab.

Først var DAT en afde fem nominerede blandt 32 virksomhederi Region Syd- og Sønderjylland til Ernst & Young´s vækstskaberkonkurrence ‘Entrepeneur of The Year’.

For at komme i betragtning i vækstkonkurrencen skal man i seneste regnskabsår have haft en vækst i omsætning eller bruttoavance på mindst 15 procent samt en positiv egenkapital og et positivt resultat. Endvidere skal de udvalgte virksomheder have fokus på værdier og ledelse samt et samfundsmæssigt engagement.

“Vi er overordentligt stolte af at være en af de fem nominerede virksomheder. Det føles naturligvis som en anerkendelse af den store indsats, alle i DAT har ydet for at kunne begå sig i en branche præget af en særdeles hård konkurrence,“ siger Lars W. Høeg, der er meddirektør i DAT.

DAT vandt ikke titlen i den regionale prisuddeling men må i stedet vente til den 22. november, hvor selskabet er gået videre til landskåringen i Bella Center.

Sund forretningsmæssig sans
Knapt havde DAT-ledelsen fået hænderne ned, da meddelelsen om en ny nominering indløb. Denne gang var det titlen som ‘Årets Ejerleder’ i Region Syddanmark. Prisen uddeles af Revision- og rådgivningsvirksomheden PwC sammen med Jyllands-Posten, Nykredit og erhvervsorganisationen Ejerlederne.

DAT er udvalgt fra en bruttoliste på 10-15 virksomheder i Region Syddanmark. Alle virksomhederne er blevet personligt interviewet af eksperter fra PwC.

Også i denne konkurrence skal man kunne dokumentere positiv egenkapital, positivt resultat samt vækst i dækningsbidrag i det seneste regnskabsår.

I begrundelsen for DAT´s nominering skriver juryen:

“Jesper Rungholm og Lars W. Høeg har med ildhu, innovativ ledelse og en sund forretningsmæssig sans skabt en af Syddanmarks bedst ejerledede virksomheder.“

DAT blev grundlagt i 1989 af Jesper og Kirsten Rungholm. I 2007 blev Lars W. Høeg medejer af selskabet. DAT beskæftiger i dag omkring280 medarbejdere.