DAT opgiver norske ruter efter Widerøe-indtog

Danish Air Transport lukker sine to norske ruter fra Stavanger til Florø og Skien. Det sker efter at Widerøe er gået ind på den ene af ruterne.

Onsdag aften fløj Danish Air Transport for sidste gang på ruten mellem Stavanger og Florø i det vestlige Norge. Og torsdag aften var det på ruten fra Stavanger til Skien, at DAT’s ATR-42 maskine tog den sidste tur.

Efter at have fløjet på ruterne i omkring 15 måneder har DAT truffet en hurtig beslutning om at lukke ruterne. Det skyldes, at Widerøe er gået ind på Florø-ruten.

”Widerøe bliver bare ved med at sætte prisen ned, indtil vi trækker os. Så kan vi lige så godt trække os med det samme,” forklarer direktør i Danish Air Transport, Jesper Rungholm, til CHECK-IN.dk.

Trækker med ned
Lukningen af Florø-ruten trækker Skien-ruten med sig ned. For indtil lukningerne var det det samme fly, som betjente de to ruter. Og uden Florø-ruten er der ikke økonomi i at bruge flyet til udelukkende at flyve frem og tilbage mellem Stavanger og Skien.

”Den rute er for spinkel til at lægge beslag på en hel flyver selv,” siger Jesper Rungholm.

Selvom de to ruter er forsvundet, så vil DAT stadig være at finde i Stavanger. Selskabet flyver således til oliebyen fra Oslo Rygge, Esbjerg via Billund og Aalborg.