DAT starter ruter til Sønderborg og Bornholm i aften

Danish Air Transport (DAT) er allerede fra torsdag aften parate til at åbne ruter fra Bornholm og Sønderborg til København, og på den måde afbøde konsekvenserne af Cimber Sterlings konkurs torsdag morgen.

Cimber Sterling var det eneste selskab, der fløj de danske indenrigsruter fra København til Sønderborg, Bornholm, Karup og Billund. Da selskabet torsdag morgen indgav sin konkursbegæring til retten i Sønderborg ramte det ekstra hårdt på Bornholm og i det jyske. Men hjælper ser ud til at være hurtig på vej.

Danish Air Transport regner således med allerede i aften at have de første flyvninger fra København til Bornholm og Sønderborg. Selskabets ruteplanlæggere arbejder lige nu på højtryk, og torsdag middag regner selskabet med at kunne melde fartplaner ud.

Danish Air Transports direktør Jesper Rungholm ville også gerne have sat fly ind på ruten fra Karup.

”Men det har vi simpelthen ikke ledig kapacitet til,” siger Jesper Rungholm til CHECK-IN.dk

Danish Air Transport fløj tidligere på ruten fra København til Bornholm.

Cimber Sterling fløj også indenrigsflyvninger til Aalborg og Aarhus. På ruten til Aalborg var det vinge mod vinge med SAS og Norwegian. I Aarhus flyver SAS også. SAS har meddelt, at de sætter større fly og flere ekstraafgange ind på de to ruter.