DAT trækker sig fra Aalborg-rute

Det er slut med at flyve direkte mellem Aalborg og Stavanger. Torsdag i sidste uge fandt sidste flyvning sted med DAT´s SAAB-fly.

Mangel på fly har tvunget Danish Air Transport (DAT) til at lukke ruten mellem Aalborg og Stavanger.

Det er situationen ved indgangen vintertrafikprogrammet, der trådte i kraft i søndags. Oprindeligt etablerede DAT sig på olieruten i foråret 2013 med seks ugentlige afgange, men siden sommeren har der blot været en ugentlig afgang i hver retning.

“Vi har ingen flyvemaskine, der er egnet til at betjene rute. Det er derfor vi lukker den ned. Det er end af de ruter, som jeg ikke ville tøve med at lave, hvis jeg havde en ledig flyvemaskine i den størrelse,“ siger administrerende direktør Jesper Rungholm fra DAT til CHECK-IN.dk.

DAT-direktøren har erfaring med, at det kunne være en god pendler-rute med afgange på søndage og mandage samt torsdag og fredage.

SAAB-fly skal sælges
Ruten fra Billund til Stavanger via Aalborg har været en rute, hvor det handlede om at få det 32 sæders SAAB 340-turboproplfy bragt til Norge for at flyve mellem Stord og Molde samt Stord og Oslo for at betjene den store norske Kværner-koncern.

DAT har sat begge sine SAAB 340-fly til salg og har i øjeblikket gode købstilbud, der vil kunne sikre et overskud fra salg af flyene. En del af besætningerne fra SAAB-operationen er nu undervejs til at blive omskolet til andre af selskabets fly, henholdsvis ATR42/72 samt Airbus A320.

Hvorvidt DAT vender tilbage til Aalborg Lufthavn på et senere tidspunkt, er dog et åbent spørgsmål.

“Fremover vil vi kun komme til Aalborg Lufthavn på vegne af Norwegian, og der er ingen aktuelle planer om andre ruter til Aalborg,“ fastslår Jesper Rungholm.

DAT undersøgte for nylig markedet for en sommerrute mellem Bornholm og Jylland, hvor man spurgte bornholmerne, om ruten skulle gå til Aalborg, Aarhus eller Billund. Valget faldt på Billund, der kunne lokke med Legoland, ligesom DAT´s fly også har hjemsted i lufthavnen.