DAT vil tættere på bornholmerne med nyt brand

Under navnet Bornholmerflyet.dk starter Danish Air Transport i dag et tæt samarbejde med turistbranchen og erhvervslivet på Bornholm. I kulissen spøger muligheden for konkurrence på ruten til klippeøen.

Onsdag morgen kl. 06.06 åbnede hjemmesiden Bornholmerflyet.dk, som er en dedikeret hjemmeside til ruten Bornholm – København. Det er Danish Air Transport (DAT), der står bag siden, som er spydspidsen i et omfattende samarbejde med Bornholms turist- og erhvervsliv om ruten til København. DAT har siden Cimber Sterlings konkurs 3. maj betjent ruten. Og nu har selskabet fået appetit på at knytte kernekunderne på Bornholm tættere til sig.

Siden får sit helt eget bookingsystem, og der er gjort plads til, at samarbejdspartnere også kan benytte hjemmesiden, for eksempel til udlejning af sommerhuse, tilbud til turister og erhvervsliv.

”Flyforbindelsen fra Bornholm er en meget vigtig del af den samlede infrastruktur. Den sikrer, at der er hurtig og direkte forbindelse til og fra Bornholm. Vi vil gerne signalere, at vi tager dette ansvar seriøst. Derfor har vi nu valgt at etablere Bornholmerflyet.dk, der både rummer sit helt eget bookingsystem, lokalt bemandet billetkontor, egen hjemmeside og helt sit eget fly. Dette er en ny måde at arbejde med lokale flyruter på,” fortæller Jesper Rungholm, direktør i Danish Air Transport.

Helt ny er ideen dog ikke. Fra august 2009 til april 2010 stod 11 lokale virksomheder sammen med det svenske selskab Sverigeflyg bag det lokale flyselskab Wings of Bornholm. Men den lokale opbakning var ikke tilstrækkelig stor til, at det lille selskab kunne klare sig i konkurrencen mod Cimber Sterling.

Fly dekoreres
DAT’s tanke med det aktuelle initiativ er at styrke samarbejdet mellem bornholmske virksomheder, og gøre det nemmere for de lokale virksomheder at formidle deres budskaber til kunder og forbrugere.

Bornholmerflyet.dk åbner et billetkontor i Rønne. Det betyder, at bornholmerne kan købe billetter og få information på et bemandet kontor. Her kan man få hjælp til at booke billetter, få information om tider, priser og rabatter. Flyet, som DAT har sat ind på ruten, bliver også synligt præget af de nye tiltag. Den er dekoreret med titlen ”Bornholmerflyet.dk”.

Mens DAT forsøger at omfavne bornholmerne og få dem til at betragte det jyske selskab som en af deres egne, så spøger udsigten til konkurrence på ruten stadig. Britiske Flybe forventes således inden længe at annoncere, at de går ind på en række danske indenrigsruter. Og her forventes Bornholm at være i blandt.