DEBAT: Børneracisme eller storhedsvanvid?

På baggrund af gårsdagens artikel om britiske forretningsrejsende, der ønsker børnefri Business Class-kabiner, har redaktionen modtaget et debatindlæg fra adm. direktør Jesper Boas Smith fra Bella Vista Travel. Børneracisme eller storhedsvanvid, spørger direktøren.

Af Jesper Boas Smith, adm. direktør Bella Vista Travel

Børneracisme eller storhedsvanvid

Om det er uvidenhed eller blot børnehadere der har medvirket i undersøgelsen skal være usagt !

For det er nok alt for generaliserende at pege på ”støjende børn” som et antal – sikkert barnløse – rejsende gør, i nedennævnte analyse. Det kan naturligvis være irriterende når man har en ”skrige baby” på Første, Business eller for den sags skyld økonomiklassen. Men det er faktisk oftest voksne eller personalet ombord, der er de skyldige. Forældre der ikke tager sig af et barn der skriger, græder, og så videre.

De fleste forældre der rejser med deres børn på First eller Business, har faktisk så meget situationsfornemmelse, at de hurtigt ”slukker for støjen”. Enten med en sutteflaske, eller ved at forlade kabinen med deres børn. Lidt større urolige børn (3 -11) har jeg personligt sjældent oplevet på de lange ruter. På de lange nat-flyvninger er børnene jo også trætte, og sover for det meste hurtigt. Men derimod er der alt for mange voksne der støjer !

”Tag jeres headset på, så er der ikke meget støj”.
Et tip som mange faktisk ikke havde tænkt på, men som den søde betjening foreslog i snuden på en 747 retur fra Bangkok forleden. Problemet her var dog ikke børn, men derimod en s.k. forretningsmand der (på arbejdergiverens regning) højlydt skulle kæfte op hele natten, selvom lyset var slukket for længst.

Generelt stiger støjen jo større kabinen er. Sandsynligheden for at have ”støjende medpassagerer”, stiger proportionalt med antallet af gæster i en kabine. Det er dog sjældent børn, men derimod besætning og andre voksne der larmer. Besætningen der f.eks. taler højt til en mand der sidder og spiser medens han ser video med headset på, eller to personer der sidder og taler højere og højere sammen hele natten, fordi promillen stiger og stiger.

Alt i alt er det i høj grad et spørgsmål om at udvist respekt for ens medrejsende og tilpasning til situationen. Og dermed et spørgsmål om hvordan forældrene, medrejsende udviser hensyn til de andre medrejsende og så sandelig også hvordan besætningen tackler dette.

Men min erfaring er, at babyer/børn generelt er meget mindre irriterende, end s.k. forretningsrejsende, der udnytter den fri bar lidt for meget.

Så måske skal vi også have en kabine til dem ?

Link: Vil undgå børn på Business Class

Kommentér på Facebook

Foto: Børneracisme eller storhedsvanvid, skriver Jesper Boas Smith i en kommentar til den britiske undersøgelse om Business Class-rejser.