Koncernchef Ed Bastian fra Delta Air Lines (Foto: Delta News Hub)

Delta vil bruge Trump imod ME3-flyselskaber

Amerikanske Delta Air Lines håber, at Trump-administrationen vil gribe ind overfor påstået ulige konkurrence fra de tre store mellemøstlige flyselskaber.

Delta Air Lines og andre amerikanske flyselskaber vejrer morgenluft ved udsigten til, at Trump-administrationen overtager ledelsen af USA fra den 20. januar. Den kommende amerikanske præsident har nemlig signaleret, at en mere protektionistisk handelspolitik kan komme på tale for at beskytte amerikanske jobs.

Det er også hvad Delta Air Lines ønsker, idet selskabet sammen med andre amerikanske flyselskaber føler sig truet af ME3-flyselskaberne (Middle East 3, red.), henholdsvis Emirates Airline, Etihad Airways og Qatar Airways. I 2015 beskyldte Delta sammen med American Airlines og United Airlines de tre mellemøstlige flyselskaber for at have modtaget statsstøtte på 40 mia. dollars, hvilket svarer til 280 mia. kroner.

Ifølge Air Transport World sagde Deltas koncernchef Ed Bastian på et pressemøde i sidste uge, at man have “en relativ lang liste” af emner, som man ønsker at diskutere med den kommende Trump-administration. Koncernchefen ser frem til hurtigst muligt at kunne drøfte emnerne med den kommende amerikanske forbundsregering.

Kæmper mod regeringer
De amerikanske flyselskaber har hidtil ikke modtaget meget lydhørhed fra Obama-administrationen, som tilsyneladende ikke har ønsket at rage uklar med de stenrige oliestater i Qatar og De Forenede Arabiske Emirater.

Kampagnen fra Delta-American-United går på, at statstøtten skævvrider konkurrencen fra amerikanske flyselskaber, der i stigende grad må trække sig fra ruter til Mellemøsten, hvor ME3-selskaberne tiltrækker passagererne via de store hubs i Dubai, Abu Dhabi og Doha.

“Vi kæmper mod regeringer og ikke mod flyselskaber,” sagde Ed Bastian og opfordrede USA´s forbundsregering til at håndhæve handelsaftalerne og beskytte amerikanske jobs med henvisning til Open Skies-aftalen, som man påstår at de mellemøstlige flyselskaber med accept fra deres respektive regeringer bryder.

“Vi tror ikke, at der er en mere vigtig branche, der er blevet krænket så meget hvad angår handelsaftaler og udsigten til jobtab i luftfartsindustrien på grund af de mellemøstlige flyselskabers fremfærd,” understregede Delta-koncernchefen.

Efter Donald Trump-sejren ved præsidentvalget den 9. november hævder Delta Air Lines, at selskabets resultater er blevet forbedret på grund af øget forbrugertillid.

 

Relaterede artikler:

Vil have Trump på banen mod Norwegian

Emirates: Amerikanske metoder er frastødende

Emirates i politisk charmeoffensiv

Emirates afviser alle anklager

Emirates skyder tilbage