Delta bygger stort i JFK

Det amerikanske luftfartsselskab Delta er godt på vej med udvidelsen af Terminal 4 i JFK lufthavnen. Det 6,3 milliarder kroner dyre projekt står færdig i 2013 og skal afhjælpe trængslen i den overfyldte lufthavn.

Trængsel i internationale lufthavne er ikke noget nyt, og for John F. Kennedy International Airport har der længe været behov for nye faciliteter for de rejsende.

Og for netop passagererne i den overfyldte lufthavn er der godt nyt. Det amerikanske luftfartsselskab Delta er nemlig på vej med en markant udvidelse i Terminal 4 i JFK lufthavnen.

Det store byggeprojekt til $1,2 milliarder – godt 6,3 milliarder danske kroner – skal stå færdigt i 2013 og skal afhjælpe trængslen i den overfyldte lufthavn.

”Deltas udvidede og forbedrede Terminal 4 i JFK vil skabe en moderne, international gateway for millioner af rejsende og give mulighed for ny vækst for Delta i New York,” siger Gail Grimmett, der er senior vice president for Delta i New York lufthavnen.

Deltas udvidelse er på godt 45.600 kvadratmeter og det forventes, at projektet vil skabe 10.000 nye jobs i regionen.

Udvidelsen i Terminal 4 omfatter ni nye internationale gates og en af de største Sky Clubs som Delta tilbyder. Projektet skal forbedre og effektivisere strømmen af passagerer i lufthavnen med udvidet kapacitet ved såvel check-in området og ved security.

De moderne faciliteter skal også omfatte et helt nyt automatiseret bagagehåndterings-system samt større områder til shopping og restauranter.

“Projektet øger kapciteten i JFK, giver en markant forbedring af kundeoplevelsen for hundredtusindvis af Delta-kunder og styrker konkurrenceevnen hos landets vigtigste gateway country,” siger Chris Ward, der er direktør hos Port Authority of New York and New Jersey der står bag projektet.

Delta er i dag det største luftfartsselskab i staten New York med 439 daglige afgange og over 7.000 ansatte lokalt.

Siden 2006 gar Delta etableret over 30 internationale ruter fra og har i højsæsonen 192 daglige adgange fra JFK til 94 destinationer.

I dag anvenderDelta Terminal 2 til indenrigsflyvninger, mens de internationale afgange er fra den mere end 50 år gamle Terminal 3. Når udvidelsen af Terminal 4 står klar i 2013 vil det således blive en væsentligt forbedring for de 11 millioner passagerer, som Delta flyver til og fra JFK lufthavnen hvert år.