Airbus A320-200 fra Delta Air Lines. (Foto: Konstantin von Wedelstaedt / Wikimedia)

Delta indgår joint venture med lavprisflyselskab

Delta Air Lines og WestJet har indgået et nyt partnerskab, der skal styrke flymulighederne på tværs af grænsen mellem USA og Canada.

Fremover bliver det endnu nemmere at finde flyforbindelser mellem USA og Canada.

Det amerikanske flyselskab Delta Air Lines har således styrket sit bånd med det canadiske lavprisflyselskab WestJet om at kunne tilbyde kunderne bedre muligheder for adgang til destinationer i de to store lande.

Delta Air Lines og WestJet har underskrevet en joint venture-aftale om at samarbejde på tværs af deres fælles landegrænse. Med masser af ruter til følge.

”Deltas fremtid er global, og sammen med WestJet kan vi øge de to flyselskabers muligheder og samle vores styrker på dette vigtige grænseoverskridende marked,” siger Ed Bastian, koncernchef i Delta Air Lines, ifølge Aviation24.be.

”Samlet set vil vi kunne tilbyde flere destinationer til kunder med et integreret netværk, overlegne flyselskabsprodukter, forbedrede lufthavnsforbindelser og betydeligt forbedrede frequent flyer-fordele. Joint venture-aftalen vil give en enestående passageroplevelse for kunder, der rejser mellem USA og Canada.”

30 destinationer i Nordamerika
Hos WestJet er der glæde at spore over et styrket samarbejde med det førende amerikanske flyselskab.

”WestJet fortsætter sit arbejde mod at blive et globalt flyselskab, og underskrivelsen af ​​denne aftale markerer en vigtig milepæl i den rejse,” siger Ed Sims, koncernchef i WestJet.

Delta Air Lines og WestJet har et eksisterende codeshare-samarbejde, og den nye aftale er således en styrkelse af partnerskabet. Samlet set vil de to flyselskaber få forbindelser til over 30 destinationer i Nordamerika, hvilket dækker over 95 procent af efterspørgslen i USA og Canada. Partnerskabet vil gøre, at man står stærkere over for andre flyselskaber.

Når Delta Air Lines og WestJet får de nødvendige godkendelser, vil de blandt andet samarbejde om et udvidet codeshare-program, justeret flyer-program og fælles vækst på tværs af USA og Canada. Ligesom samlokalisering i nøglelufthavne får stor betydning.

Delta-rute til CPH
Efterhånden har Delta Air Lines flere partnerskaber rundt om i verden. I Europa samarbejder det store amerikanske flyselskab med Air France-KLM og Virgin Atlantic. Et partnerskab, der udvikler sig en del i disse år. Delta Air Lines her desuden partnerskaber med flyselskaber i Latinamerika, Asien og Australien.

I øjeblikket har Delta Air Lines daglige sommerflyvninger til Danmark. Flyselskabet opererer på ruten mellem New York-JFK og Københavns Lufthavn med en Boeing 767-300. Ruten er en del af partnerskabet med netop Air France-KLM.

WestJet har en af de yngste flåder i den internationale luftfart. Det canadiske lavprisflyselskab er kåret til landets bedste flyselskab af TripAdvisor, og i 2018 blev WestJet desuden kåret af Skytrax som det bedste lavprisflyselskab i Nordamerika.

 

Relaterede artikler:

Delta Air Lines årets flyselskab

Ny serviceklasse på Deltas Europa-ruter

Delta lukker skandinavisk USA-rute

Delta opgraderer service på CPH-sommerrute

Kritik af Delta for at kalde Taiwan og Tibet for lande