Delta klar med ‘Breast Cancer One’

Et Boeing 767-fly fra amerikanske Delta Air Lines vil i hele oktober måned operere som ‘Breast Cancer One’ med hale og motorer malet i pink.

Det amerikanske flyselskab Delta Air Lines har hvert år siden 2005 haft en måned med en særlig kampagne mod brystkræft. Derfor har man fået malet et fly i pink bemaling og logoet “Pink Ribbon“ på halen. Netop “Pink Ribbon“ er over hele verden symbolet på kampen mod en sygdom, der hvert år rammer mange kvinder.

Fra 2005 til 2010 benyttede Delta Air Lines et Boeing 757-fly til den årlige Pink Plane-kampagne, hvor flyet har været på besøg i USA, Latinamerika og Caribien for at skabe opmærksomhed om sygdommen og rejse penge til den amerikanske Breast Cancer Research Foundation (BCRF).

Dette års Pink Plane er et Boeing 767-400 fly, der 1. oktober fløj 140 Delta-ansatte, der har været ramt af brystkræft, fra Atlanta´s Hartfield-Jackson Lufthavn til Detroit. Der er niende gang, at Delta gennemfører den såkaldte BRCF-survivor flight, der også er kendt som “Breast Cancer One“.

Udover flyet i den særlige bemaling vil Delta´s hovedkontor i hele oktober måned være oplyst i en pink farve, når nattemørket falder på. Delta Air Lines´ ansatte ombord på Pink Plane vil i hele måneden bære pink uniformer og sælge særlige pink-produkter i flyet. Der vil være tale om alt fra pink limonade til pink headsets.

Næsten 400.000 passagerer med Pink Plane
Boeing 767-400 flyet fra Delta Air Lines fik den særlige Pink Plane-bemaling i maj måned 2010. Sidenhen har flyet gennemført omkring 1.900 operationer over hele verden og transporteret næsten 395.000 passagerer.

Flyet opererer på internationale ruter, og Pink Ribbon-logoet vil således i år kunne opleves på Delta´s ruter fra London, Milano, Rio de Janeiro og Sao Paulo til USA.

Siden 2005 har Delta´s ansatte, familier og kunder indsamlet 6,7 mio. dollars – eller godt 37 mio. kroner – til BCRF, hvileket er kommet 18 forskellige projekter til gode over hele verden i kampen for at finde en effektiv forebyggelse og behandling af brystkræft.