Denim Air: Ingen kontrakt med Greenland Express

Det hollandske flyselskab Denim Air fortæller, at man endnu ikke har underskrevet en kontrakt med Greenland Express, der i næste uge vil offentliggøre flytider og priser.

CHECK-IN.dk kunne i går afsløre, at Greenland Express vil skifte flytype, når og hvis det virtuelle flyselskab engang kommer i luften med flyvninger mellem Danmark og Grønland vis Island.

Det har hele tiden været planen, at det hollandske flyselskab Denim Air skulle være operatør for Greenland Express, da flyselskabet har de fornødne tilladelser til at operere ruteflyvning. Men noget tyder på, at Denim Air skal flyve med et Embraer E190-fly for Greenland Express, og ikke et Airbus A319, som tidligere indikeret.

Men initiaitvtageren til Greenland Express holder fast i, at man skal benytte et Airbus A319-fly.

“Vi får en Airbus A319. De er ved at finde ud af de sidste ting, og i næste uge kan vi fortælle om opstarten. Men hvis du vil vide mere, så må du kontakte Denim Air, der står for alt det praktiske og alle tilladelserne,“ siger administrerende direktør Gert Brask til CHECK-IN.dk.

Ingen underskrevet kontrakt
Hos hollandske Denim Air er selskabets kommercielle direktør ikke meget for at udtale sig om Greenland Express, som han bekræfter at være i dialog med.

“Der er endnu ikke underskrevet en kontrakt. Vi har fundet et fly til Greenland Express, men vi gør ikke mere, før kontrakten er underskrevet,“ siger kommerciel direktør, Ted Van Zundert, til CHECK-IN.dk.

Han afviser samtidig, at Denim Air har planer om at operere A319-fly for Greenland Express.

“På vores AOC (Air Operators Cerficate, red.) har vi tilladelse til at flyve Embraer E190, som vil allerede gør for Royal Air Maroc og norske Flynonstop,“ siger Denim Air-direktøren.

Ifølge Ted Van Zundert vil der gå op til fire uger fra det tidspunkt kontrakten underskrives til alle tilladelser kan være på plads til driftsstart. Dermed vil Greenland Express tidligst kunne komme i luften den 1. oktober, hvis kontrakten underskrives indenfor den kommende uge.

Ingen start- og landingstilladelser
Selvom Greenland Express hævder at ville offentliggøre flytider og billetpriser i næste uge, har man endnu ikke ansøgt om slots, der er de såkaldte start- og landingstilladelser i lufthavnene.

Ifølge Airport Coordination Denmark, der varetager og koordinerer slotansøgninger i Danmark og på Island, har man endnu ikke modtaget en ansøgning fra Denim Air på vegne af Greenland Express.