Direkte fly til Alanya fra næste sommer

Tusindvis af danskere kan se frem til en hurtigere og lettere adgang til deres foretrukne feriedestination i Tyrkiet. Fra starten af sæsonen 2012 tilbyder Scanway/Tyrkiet Eksperten direkte fly til Alanya med svenske Tor Air. Der bliver op til seks ugentlige flyafgange til Gazipasa lufthavn fra Billund og København.

Tyrkiet er en af danskernes absolut foretrukne feriedestinationer og ikke mindst Alanya trækker som det største feriemål på sydkysten. Her er langestrande, turkisblåt vand, gode shoppingmuligheder, restauranter, diskoteker og et stort udbud af tyrkise bade ogskønhedssaloner.

Alanya har omkring 90.000 faste indbyggere, men vokser i sommerperioden til op mod 300.000 mennesker og de har hidtil manglet en direkte flyforbindelse tilbyen.

Men nu kan tusindvis af danskere se frem til en hurtigere og lettere adgang til deres foretrukne feriedestination i Tyrkiet. Som den første rejsearrangør i Danmark præsenterer Scanway/Tyrkiet Eksperten direkte fly til Alanya – ikke at forveksle med Antalya – fra starten af sæsonen 2012.

Scanway/Tyrkiet Eksperten har indgået en aftale med svenske Tor Air for sæsonen 2012 med 4 ugentlige afgange til Gazipasa fra 1. april til 30. oktober 2012, samt 2 ekstra afgange ugentligt i sommerferien. Flytypen vil være enBoeing B737 med plads til 148 passagerer, hvilket er den største flytype, der kan lande i Gazipasa Lufthavn.

“Det vil betyde, at vi forkorter rejsetiden til Alanya med mere end 1½ time. Hidtil har man skullet køre godt 2 timer fra lufthavnen i Antalya for at nå frem til Alanya, men det laver vi om på nu,“ siger salgsdirektør Deniz Jensen fra Scanway/Tyrkiet Eksperten.

Lufthavnen ligger i Gazipasa ca. 40 km øst for Alanya, hvorimod Antalya Lufthavn, som alle danske charterarrangører benytter, ligger ca. 140 km. væk. Men nu kan danskere altså benytte Alanyas nye lufthavn med afgange direkte fra både København og Billund.

“Vi er meget glade for endelig at kunne imødekomme de tusindvis af efterspørgsler på at flyve direkte til Alanya, vi har fået fra vores gæster. Både hotelgæster og rejsende med egen lejlighed i Alanya kan nu spare dyrebar rejsetid, og vores tiltag er blevet modtaget overvældende positivt,“siger salgsdirektør Deniz Jensen fra Scanway/Tyrkiet Eksperten.

Svenske Tor Air stod for 2/3 dele af Scanway/Tyrkiet Ekspertens afgange til Tyrkiet i 2011 og Scanway/Tyrkiet Eksperten har stadig 9 afgange til Antalya Lufthavn ugentligt.

Tyrkiet er mere populært som rejsemål end nogensinde. Ifølge en opgørelse hosStar Tour var Tyrkiet i sommersæsonen 2011 for første gang nogensinde nummer 1 på listen over sommerrejsemål med flest danske besøgende. Omkring 260.000danskere tog denne sommersæson til Tyrkiet, og Alanya på sydkysten tegnede sig for omkring120.000 af disse.