Direkte flyforbindelse fra Europa til Fukuoka

Hollandske KLM bliver det første luftfartsselskab til at tilbyde direkte flyforbindelse fra Europa til millionbyen Fukuoka i det sydvestlige Japan.

I den sydvestlige del af Japan ligger øen Kyushu, der har millionbyen Fukuoka som en slags regional hovedstaden. I byen bor der 2,5 mio. mennesker inklusive forstæderne, hvilket gøre Fukuoka til den syvende største by i Japan foran Kyoto.

Hidtil har rejsende fra Europa været henvist til at flyve via Tokyo, Seoul eller Shanghai, når destinationen hedder Fukuoka. Det vil KLM lave om på, når det hollandske luftfartsselskab den 3. april næste år åbner en direkte rute fra Amsterdam til den japanske millionby.

Med åbningen af Fukuoka-ruten får KLM dermed sin tredje destination i Japan, idet selskabet i forvejen flyver til Tokyo og Osaka.

Tre gange om ugen
Der flyves tre gange ugentligt, på onsdage, fredage og søndagefra Amsterdam-Schipol. Afgangstidspunket er kl. 14.40 med ankomst kl. 08.20 den efterfølgende dag lokal tid i Fukuoka. Returflyvningen foregår på mandage, torsdage og lørdage kl. 10.25 med ankomst i Amsterdam samme dag kl. 15.05. Fra Aalborg, Billund og København vil der være perfekte transferforbindelser på såvel ud- og hjemrejsen.

KLM har valgt at benytte et fly af typen Boeing 777-200ER, der kan medtage op til 318 passagerer, heraf 35 i World Business Class og 283 i Economy Class.

“Med denne nye rute vil japanske passagerer få bedre tilgængelighed til Amsterdam og andre europæiske destinationer. Denne udvidelse er en styrkelse af KLM´s netværk mellem Japan og Holland,“ siger KLM´s koncernchef Pieter Elbers i en pressemeddelelse.

Kyushu-regionen, hvor Fukuoka hører hjemme, er det fjerde største japanskepassagermarked til Europa koncentreret om Fukuoka Airport, der årligt har mere end 16 mio. passagerer.