Airbus A340-300 fra SAS i Københavns Lufthavn. (Arkivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Dobbelt så mange på langruter som på indenrigs i CPH

Den interkontinentale trafik i Københavns Lufthavn har fortsat stærk fremgang, mens indenrigstrafikken står i stampe.

Oktober blev atter en travl måned i Københavns Lufthavn med over 2,7 millioner passagerer, hvilket svarer til en vækst på 4,2 procent i forhold til oktober måned sidste år.

Dermed fortsætter fremgangen i passagertallet i Danmarks største lufthavn, hvor den samlede vækst for årets første 10 måneder ligger på 3,8 procent.

De seneste trafiktal for Københavns Lufthavn afspejler også to andre klare tendenser i år: Den interkontinentale trafik vokser markant, mens indenrigstrafikken står i stampe.

I oktober voksede antallet af passagerer på de lange ruter med 11,6 procent, og år til dato ligger væksten på langruterne på 11 procent. Helt anderledes ser det ud for indenrigstrafikken. Her faldt antallet af passagerer i oktober med 0,9 procent, og år til dato ligger passagertallet på fuldstændig samme niveau som sidste år – altså nul vækst.

Der har ellers henover sommeren været vækst i indenrigstrafikken, men både først på året og de seneste par måneder er trafikken faldet.

Over 300.00 på langruterne i oktober
De interkontinentale ruter i CPH havde oktober i alt 306.000 passagerer, mens indenrigsruterne havde 148.000 passagerer. Der var dermed over dobbelt så mange passagerer, der rejste interkontinentalt som indenrigs til og fra CPH.

Ser man samlet på årets første 10 måneder, var der lidt over tre millioner passagerer på langruterne, mens der var lidt over 1,3 millioner passagerer på indenrigsruterne.

Med flyselskabernes planlagte vinterprogram i Københavns Lufthavn er der udsigt til, at den markante vækst på langruterne vil fortsætte.

I det nye trafikprogram, som trådte i kraft den 28. oktober, er der fire nye langruter: SAS starter på Hongkong med fem ugentlige afgange, Norwegian flyver til Aqaba i Jordan og Krabi i Thailand henholdsvis en og to gange om ugen, og fra den 10. december flyver kinesiske Sichuan Airlines til Chengdu i det vestlige Kina to gange ugentligt.

Rekordmange afrejsende på én dag
Efterårsferiens store rejsedag, fredag den 12. oktober, bød på endnu en rekord i CPH. Aldrig før i lufthavnens historie har der været så mange afgående passagerer igennem check-in og sikkerhedskontrollen på en enkelt dag. I alt rejste 60.644 passagerer fra CPH og videre ud i verden.

Tæller man de ankommende passagerer med blev det til i alt 107.136 passagerer den fredag, og dermed er der ikke tale om den mest travle dag i lufthavnen. Den rekord blev sat den 25. juni i år med 109.399 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Flere transferpassagerer i Københavns Lufthavn

Stor vækst i flykapacitet fra Kina til CPH

CPH slår Arlanda på passagervækst