"Trump Force One" har tidligere været beskæftiget af Sterling Airways.

Donald Trump i tidligere Sterling-fly

Den amerikanske mangemilliardær Donald Trump fører valgkamp i et Boeing 757-200 fly, der oprindeligt blev leveret til Sterling Airways og som også har tilhørt Microsoft-medstifteren Paul Allen.

Det Republikanske Parti er i fuld gang med at finde partiets præsidentkandidat i forbindelse med, at USA næste år skal have ny præsident efter Barack Obama.

En af kandidaterne er mangemilliardæren og ejendomsmatadoren Donald Trump, der er blevet en celebrity i medierne på grund af hans ekstravagante livsstil og markante holdninger.

At Donald Trump har ubegrænsede midler til rådighed i valgkampen er også tydeligt, da han er den eneste præsidentkandidat med eget privatfly. Der er tale om et Boeing 757-200 fly indrettet ligeså luksuriøst som et præsidentfly.

Flyet er i medierne blevet døbt “Trump Force One“ med henvisning til den amerikanske præsidents store Boeing 747-fly, der har kaldenavnet “Air Force One“, når præsidenten er om bord.

Fløj med danske turister
Flyet er ganske interessant set med danske øjne. Det blev nemlig oprindeligt leveret til Sterling Airways den 7. juni 1991 og indregistreret i Danmark som OY-SHA. Boeing 757-flyet var dog ganske kort tid i flåden hos det danske selskab, der gik konkurs året efter.

Efter at have fløjet med danske turister fik flyet en kort periode i Mexico hos lavprisflyselskabet TAESA, der også gik konkurs.

Fra 1995 og frem til 2010 tilhørte flyet Vulcan Nortwest Inc., der var holdingselskab for Paul Allen, der er bedre kendt som medstifteren af Microsoft. Igennem en lang periode brugte han flyet som forretningsfly på hans mange besøg i ind- og udland.

Donald Trump overtog det tidligere Sterling-fly i 2011 som erstatning for hans udtjente Boeing 727-23 fly, der var fremstillet i 1969 og fløj for American Airlines, før det kom i mangemilliardærens ejerskab.

På YouTube er det muligt at se en video, hvor Boeing 757-flyets indretning bliver præsenteret.