Finnair øger til Dubai

Fra vinterfartplanen 2011/12 øger Finnair antallet af selskabets afgange fra Helsinki til Dubai. Der bliver tre ugentlige afgange med Boeing 757-200, og samtidig flytter ruten fra selskabets leisure-division over i den traditionelle ruteenhed.

Af Ole Kirchert Christensen [email protected]

Finnair har i de senere år opnået stor succes med Gateway Helsinki-strategien, der har skabt i alt ti ruter til destinationer i Asien. Seneste skud på stammen bliver Singapore, hvortil Finnair genåbner sin rute fra den 30. maj i år.

Men det finske luftfartsselskab begynder også at røre på sig til andre markeder. I forvejen flyver Finnair ruteflyvning til New York-JFK og etablerer i samarbejde med Oneworld-partneren American Airlines en ny rute mellem Helsinki og Chicago fraden 2. maj.

Herudover har Finnair tidligere annonceret, at ruten mellem Helsinki og Toronto bliver flyttet fraleisure-divisionen over i den ordinære rutedivision, således at detkan styrke Finnairs interkontinentale netværk.

Det samme vil nu også blive tilfældet for ruten mellem Helsinki og Dubai.I vintertrafikprogrammet 2011/12 vilFinnairoperere tre gange ugentligt med Boeing 757-200 på ruten til den populære destination i Mellemøsten. Ændringen af rutenummeret fra AY2961 til AY961 markerer samtidig, at ruten skal styrke selskabets traditionelle rutenetværk.

Finnair har igennem de senere år åbnet en rute om året til en ny destination i Asien. Det agter selskabet at fortsætte med, hvilket dog også kræver ekstra kapacitet. Således vil den nye rute fra Helsinki til Singapore kræve to fly for at kunne tilbyde daglige afgange i begge retninger. Alle øvrige Asien-ruter kan opereres med blot ét fly i en rotation indenfor 24 timer.

Et godt gæt vil være, at næste Asien-destination bliver den sydkinesiske millionby Guangzhou, som Finnair igennem fire år betjentefra 2005 til 2009. Herudover er Fillipinernes hovedstad Manila samt den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur angiveligt også en del af det finske luftfartsselskabs vækstplaner.

Foto: Finnair vil i vintertrafikprogrammet 2011/12 flyve tre gange ugentligt mellem Helsinki og Dubai med Boeing 757-200.