DR-journalist bliver pressechef i SAS

SAS har ansat DR-journalisten Kristoffer Meinert som ny pressechef. Han ser SAS som flyselskabernes svar på kongehuset.

SAS måtte i efteråret 2019 sige farvel til sin danske pressechef gennem mere end tre år, da Mariam Skovfoged skiftede til et job kommunikationsdirektør i dagligvarekoncernen Dagrofa. Siden sagde den midlertidige pressechef Troels Karlskov også op for at blive pressechef i forsikringsselskabet Codan.

Nu har SAS fundet en ny pressechef. Det bliver journalisten Kristoffer Meinert, der kommer fra en stilling som vært i DR. Han tiltræder stillingen som pressechef hos SAS i Danmark den 1. februar 2020.

”For mig er SAS noget særligt ophøjet. Det er jo nærmest flyselskabernes svar på kongehuset. Derfor var det ikke svært få mig at sige ja til muligheden for at blive pressechef i SAS,” siger Kristoffer Meinert til CHECK-IN.dk.

Journalist med bred erfaring
Kristoffer Meinert har været vært i DR’s P1-programmer Debat og Søndagsfrokosten siden april 2018. Før dette var han ansat hos Nordisk Film som Go’ Morgen Danmark-redaktør, og han har tidligere været journalist på Radio24syv og Berlingske Tidende. Kristoffer Meinert er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2005.

”Jeg glæder mig meget til at kommunikere budskaber for en virksomhed, som jeg tror på og arbejde for et langsigtet mål – ikke mindst når det gælder SAS’ indsats i forhold til klimaudfordringen,” siger den kommende pressechef.

Har engang arbejdet i lufthavnen
Som mangeårig allround-journalist har Kristoffer Meinert også indimellem lavet historier om luftfart, men derudover har han ikke et større kendskab til branchen på forhånd.

”Jeg ved ikke alverden om luftfart. Men jeg har da, før jeg blev journalist, arbejdet i shoppingcentret i Københavns Lufthavn, og jeg har altid været fascineret af luftfart,” fortæller Kristoffer Meinert til CHECK-IN.dk.

Også ny pressechef i Norge
Samtidig med ansættelsen af den nye danske pressechef får SAS i Norge også ny pressechef. Det bliver John Eckhoff, som kommer fra en tilsvarende stilling i det norske postvæsen.

John Eckhoff afløser den mangeårige pressechef for SAS i Norge, Knut Morten Johansen. Han vil i stedet varetage en ny position i SAS i Norge som direktør for samfundskontakt – Head of Public Affairs.

 

Relaterede artikler:

Fra SAS til dagligvarekoncern

Lederflugt hos SAS i Danmark

Kolossal imagefremgang for SAS i Danmark