Hong Kong International Airport. Foto: Baycrest, CC 2.5

Dramatisk passagerfald i Hong Kong

Lufthavnen i Hong Kong fik et fald i passagerer på 16,2 procent i november efter voldsomme uroligheder i gaderne. SAS fortsætter med reduceret frekvens indtil marts 2020.

Siden juni har bystaten Hong Kong været præget af voldsomme uroligheder, hvor tusindvis af demonstranter i gaderne har været i voldelige kampe med politiet.

Demonstrationerne er efterhånden aftaget, men flere måneders kampe i det offentlige rum har ikke ligefrem lokket flere turister til Hong Kong. Tværtimod.

Således er Hong Kong International Airport blevet alvorligt ramt på antallet af passagerer. Officielle passagerdata, som blev frigivet af Hong Kongs luftfartsmyndigheder i søndags, viser, at der i november har været det mest dramatiske fald i passagerer i mere end et årti.

Lufthavnen håndterede lidt mere end fem millioner rejsende i denne måned, hvilket er en drastisk nedgang på 16,2 procent i forhold til november året før.

Det er det største fald i antal passagerer siden juni 2009, hvor nedgangen var på 18,7 procent. I månederne op til november, i august, september og oktober, var der desuden et markant fald i passagerer på over 12 procent i hver måned sammenlignet med månederne året før.

Reduceret SAS-betjening indtil marts
Urolighederne i Hong Kong har ikke kun fået konsekvenser for den internationale lufthavn, men også for en længere række flyselskaber. Asiatiske selskaber gik hurtigt i gang med at tilpasse tidtabellerne til den ændrede efterspørgsel, og langsomt har de europæiske flyselskaber også set sig nødt til at justere på ruterne til Hong Kong.

SAS opererede fem ugentlige afgange fra Københavns Lufthavn til Hong Kong International Airport frem til sidste uge i november, men siden har flyselskabet reduceret antallet af frekvenser.

”Vi har siden den 22. november fløjet fire ugentlige afgange fra København til Hong Kong i stedet for de normale fem afgange om ugen,” siger Troels Karlskov, fungerende pressechef for SAS i Danmark, til CHECK-IN.dk.

”Vi følger naturligvis udviklingen i Hong Kong tæt, men lige nu forventer vi igen at kunne flyve fem ugentlige afgange fra marts 2020. Der er ingen yderligere planer om at ændre frekvenser eller trafikprogrammet til destinationen.”

SAS fjernede fredagens afgang fra København og har derfor midlertidigt kun afgange til Hong Kong på onsdage, torsdage, lørdage og søndage.

 

Relaterede artikler:

SAS reducerer Hong Kong-flyvninger

Fald i flyselskabernes Hong Kong-bookinger

Lufthavn i Hong Kong måtte lukke