Dreamliner med kurs mod CPH i problemer

Et Boeing 787 Dreamliner-fly med kurs mod København måtte vende om da der opstod problemer.

Alt virkede normalt da et Boeing 787-9 Dreamliner-fly fra Air Canada den 3. juli i år lettede fra Toronto’s Pearson-lufthavn med kurs mod Københavns Lufthavn. I alt 302 personer var ombord på flyet med registreringen C-FGHZ og rutenummeret AC882.

Men i omkring 7.600 meters højde fik piloterne i cockpittet en melding om at kabinetrykket faldt. Derfor erklærede de over radioen til flyvelederne i Toronto, at de havde en nødsituation og bad om lov til at tage flyet ned i en højde på godt 3.000 meter. Det fik de lov til.

Piloterne bad derefter om tilladelse til at sætte kursen tilbage mod Toronto. De ønskede desuden at lufthavnens brandberedskab stod klar, når flyet landede.

Dumpe brændstof
Forud for starten fra Toronto var flyet imidlertid blevet tanket fuldt op med brændstof til turen over Atlanten til København. Det gjorde det for tungt til at lande i Toronto-lufthavnen. Derfor måtte Dreamliner-flyet cirkle et par gange og dumpe brændstof indtil det var let nok til igen at kunne sætte hjulene ned i Toronto.

Omkring en time efter at piloterne havde erklæret nødsituationen landede flyet uden problemer. Lufthavnens brandbiler eskorterede det dog helt ind til en gate i lufthavnen.

Ifølge de canadiske havarimyndigheder, så opdagede Air Canada’s mekanikere efterfølgende, at en udluftningsventil var næsten helt åben. Det skulle den ikke have været. Den blev udskiftet med en ny, som blev afprøvet inden flyet kunne sendes på vingerne igen.

 

 

Relaterede artikler:

Jet Time-fly mistede kabinetrykket

Cockpit-vindue blev blæst ud