Dreamlineren kommer til Berlin i weekenden

Der venter flyentusiaster en oplevelse af de større, når Boeing 787 Dreamliner denne weekend ankommer til Berlin, hvor Air Berlin byder velkommen. Flyet præsenteres også ved Paris Air Show.

Lørdag den 25. juni vil Berlin formentlig huse flere flyentusiaster end normalt. Årsagen er den officielle tyske præsentation af Boeings længe ventede 787 Dreamliner projekt.

Det er det tyske luftfartsselskab Air Berlin, der får officielt besøg af Deamlineren.

Air Berlin afholder i den anledning et arrangement i Berlin-Tegel Lufthavnen sammen med Boeing. Her vil indbudte gæster og ansatte i det tyske luftfartsselskab få lejlighed til at tage det nye fly nærmerei øjesyn.

Der er tale om Boeings testfly ZA001, der er den første 787, der blev bygget. Flyet forventes at ankomme til Berlin-Tegel Lufthavnen klokken 09.00 lørdag morgen.

Air Berlin er den første kunde i Tyskland, der får leveret Boeing 787 Dreamlineren, for allerede i juli 2007afgav selskabet en ordre pådengang 25 Boeing 787-8 fly til en samlet værdi af $4 milliarder.

Ordren, der også omfattede optioner på yderligere op til 25 fly, var den hidtil største fra et europæisk luftfartsselskab og Air Berlin ventes at indsætte de nye fly på langdistanceruterne.

Dreamlineren ankommer til Berlin direkte fraWarszawa, hvor flyet skal være om fredagen iFrederic Chopin International Airport og har forinden været præsenteret ved Paris Air Show 2011 i Le Bourget.