Dreamlineren kommer til Warszawa – og måske Oslo

Den 24. juni får Frederic Chopin International Airport i Warszawa fornemt besøg. Lufthavnen bliver den første passagerlufthavn i Europa, der får besøg af Dreamlineren efter præsentationen ved Paris Air Show 2011 i Le Bourget. Og måske bliver der også tid til et besøg i Oslo.

Den 24. juni bliver en særlig dag for den polske luftfartsindustri. Denne dag får den polske hovedstadslufthavn Frederic Chopin International Airport besøg af det nye Boeing 787 Dreamliner-fly, som blandt andet LOT Polish Airlines har bestilt.

Det er nemlig ikke hver dag, at Dreamlineren er på besøg på disse kanter. Rent faktisk har flyet indtil videre kun været på besøg i seks europæiske lufthavne. Det er Svalbard Airport (Longyearbyen) i det nordlige Norge, Keflavik International Airport ved Reykjavik samt Amsterdam-Schipol, Paris-Charles de Gaulle, irske Shannon Airport samt britiske Farnborough.

Boeing har valgt at lade Dreamlineren besøge Paris Air Show, der afvikles fra den 20 – 26. juni i Le Bourget-lufthavnen.

På vej retur fra Le Bourget ligger Dreamlineren vejen forbi Warszawa, hvorsærligt inviterede gæster, personale og medier vil være inviteret til at tage det nye langdistancefly i øjesyn.

“Præsentationen af Dreamlineren i Warszawabliver en uforglemmelig begivenhed for såvel vort selskab som hele den polske luftfartsindustri. Men vi ser også frem til næste år, hvor vore passagerervil få mulighed for at opleve 787 Dreamlineren,“ siger koncernchef Marcin Piróg fra det polske luftfartsselskab LOT Polish Airlines.

LOT har en ordre på i alt 8 fly af typen Boeing 787-8 Dreamliner. Ifølge LOT vil man blive det første europæiske luftfartsselskab, der modtager Dreamlineren, hvilket vil ske i andet kvartal af 2012.

I samme kvartal forventer det norske lavprisflyselskab Norwegian at modtage de tre bestillinger, som man netop har overtaget fra Icelandair. Herudover har Norwegian lejet to Dreamlineres fra det amerikanske leasing-selskab ILFC. Ifølge Norweigans tidligere udmeldinger vil disse fly blive leveret i efteråret 2011, hvilket der dog stadig er usikkerhed omkring på grund af tidligere forsinkelser i testflyvnings-programmet.

Hos Norwegian er man også blevet bekendt med Boeing´s planer om et besøg i Warszawa. “Vi ved endnu ikke om det kan lade sig gøre, at flyet kommer forbi Oslo, men vi arbejder på det. Vi er dog afhængig af Boeing´s planer,“ siger kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik fra Norwegian til CHECK-IN.dk.

Totalt sethar luftfartsselskaber over hele verden afgivet i alt 835 bestillinger af de to versioner af Dreamlineren, henholdsvis787-8 og 787-9.