“Du får kun jobbet, hvis du er den bedste”

Billund Lufthavn valgte en intern kandidat til ny administrerende direktør, og Jan Hessellund blev foretrukket ud fra en bruttoliste på omkring 25 navne.

Tilbage i september måned sidste år havde administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn en af sine mange samtaler med bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen.

Nogle måneder forinden havde den afgående direktør for Danmarks næststørste lufthavn meldt ud, at tidspunktet var rykket nærmere i forhold til at tage en beslutning om at bosætte sig i Bergen hos sin norske hustru, som han var blevet gift med et par år tidligere.

“Jeg kan ikke blive ved med at leve dette liv længere,” sagde Kjeld Zacho Jørgensen med hensyn til at bo i Bergen og pendle til direktørjobbet i Billund.

Selvom bestyrelsesformanden til det sidste håbede, at han kunne overtale direktøren til at blive, var beslutningen definitiv i september sidste år.

Intern kandidat på bruttolisten
Herefter gik bestyrelsen i gang med at finde en egnet kandidat til at efterfølge den succesfulde lufthavnsdirektør. En af landets førende rekrutteringsvirksomheder blev sat på opgaven og præsenterede en bruttoliste på omkring 25 kandidater.

Lufthavnens kommercielle direktør Jan Hessellund blev også foreslået som kandidat, og efter den første test hos rekrutteringsvirksomheden var tilbagemeldingen til bestyrelsesformanden, at han var egnet på lige fod med andre kandidater.

“Du kommer med i loopet, men du får kun jobbet, hvis du er den bedste,” sagde Clas Nylandsted Andersen, da han overbragte Jan Hessellund resultatet af den første test.

Komfortabel med beslutningen
I sidste uge afsluttede bestyrelsesformanden de sidste interviewrunder, og mandag i denne uge var Jan Hessellund klar til at blive præsenteret som den endelige kandidat til bestyrelsen, inden ledelsesgruppen kunne orienteres senere samme dag.

“Vi har arbejdet sammen med Jan i 10 år, og gennem de seneste år har han været nummer to i ledelsen. Har har løst alle de opgaver, som han er blevet stillet, og han har en klar idé om, hvad han vil med lufthavnen. Ydermere har han været med til at udarbejde vores nuværende strategi, og han har samtidig et godt omdømme blandt medarbejderne. Vi føler os ret komfortable med den beslutning,” forklarer Clas Nylandsted Andersen om valget af Jan Hessellund.

I modsætning til Kjeld Zacho Jørgensen, der kom til lufthavnen med en solid erfaring i forhold til regional erhvervsudvikling samt de politiske processer i kommuner og regioner, så har Jan Hessellund i stedet en kommerciel baggrund fra 17 år i Dansk Supermarked Gruppen, før han tiltrådte i Billund Lufthavn for 10 år siden.

Men bestyrelsesformanden er fortrøstningsfuld i forhold til den del af opgaven.

“Der sidder en bestyrelse og repræsenterer vores aktionærer (ejerkommuner, red.), og de skal nok hjælpe ham. Herudover har Jan i de senere år engageret sig i erhvervs- og lokalpolitisk arbejde i Horsens, hvor han bor.”

Skal sekunderes af marketingchefen
Et område af virksomheden, som Jan Hessellund hidtil ikke har beskæftiget sig meget med, er relationerne til flyselskaberne, der hidtil har været varetaget af marketingchef Jesper Klausholm og bistået af den administrerende direktør.

“Det Jan vil komme til at koncentrere sig meget om, er vores store kunder, hvilket er flyselskaberne. Her får han en fantastisk sekundant i Jesper Klausholm, som han kan læne sig op ad,” understreger Clas Nylandsted Andersen.

Jan Hessellund tiltræder formelt i den nye stilling som administrerende direktør den 1. juni i år.

 

Relaterede artikler:

Kjeld Zacho Jørgensen forlader Billund Lufthavn

Billund ombygger lounge for 15 millioner kroner

Fynbo ny formand for Billund Lufthavn

Billund Lufthavn: Vejen frem går gennem samarbejde

Spegepølser og Lego-klodser banede vejen for karrieren