Foto: Dubai International Airport.

Dubai International opgraderer den ene landingsbane

Dubai Airports vil lukke Dubai Internationals (DXB) sydlige landingsbane 45 dage i 2019 for at gennemføre en større opgradering.

Dubai International Airport er åben i døgndrift alle årets dage med over 1.000 starter og landinger hver dag – hovedsageligt med store langdistancefly.

Mens den løbende vedligeholdelse foregår uge for uge, kræver en mere omfattende opgradering komplet lukning af landingsbanen. Det sker nu for den sydlige landingsbane i den store lufthavn, som nærmer sig afslutningen på den periode, den er designet til, og derfor nu har behov for en helt ny belægning, ny belysning og ny infrastruktur. Den nordlige landingsbane gennemgik en lignende opgradering med tilsvarende lukning i 2014.

Store materialebehov
Til moderniseringen skal der blandt andet bruges 60.000 tons asfalt og 8.000 kubikmeter beton til at forstærke og beklæde landingsbanen og de tilstødende taxibaner. Dubai Airports vil også benytte lejligheden til at installere 800 kilometer primære kabler og erstatte over 5.500 landingslys med mere moderne, økonomisk og miljøvenlig teknologi.

For at begrænse den negative effekt på flytrafikken, er det besluttet at gennemføre opgraderingen i perioden fra den 16. april til 30. maj, som erfaringsmæssigt er den periode, hvor passagertrafikken er lavest. I den periode bliver flyselskaberne opfordret til at begrænse operationerne på Dubai International. Dubai Airports har orienteret de pågældende flyselskaber om den reducerede kapacitet og ønsket om ændret ruteplanlægning.

Alternativ lufthavn
Ligesom det var tilfældet under lukningen af den nordlige landingsbane i 2014, vil Dubai World Central (DWC) være et tilgængeligt alternativ, som kan tage sig af de berørte flyvninger. Det gælder også for charter- og cargoflyvninger. DWC gennemgår netop nu færdiggørelsen af et udvidelsesprogram, som vil forøge kapaciteten fra 5-7 millioner passagerer årligt til 26 millioner.

CEO Paul Griffiths, Dubai Airports: “I de kommende måneder arbejder vi tæt sammen med Dubai Aviation Engineering Projects, flyselskaber og andre aktionærer om at sikre den bedst mulige service og kapacitet i lukkeperioden næste år for at reducere påvirkningen hos vores kunder”.

Relaterede artikler:

Hurtigere paskontrol i Dubai

Ny passagerrekord i Dubai

MAX-fly på Dubai-rute fra Skandinavien