EasyJet-fly foran CPH GO-fingeren i Københavns Lufthavn. (Foto: Arne V. Petersen / Københavns Lufthavn)

EasyJet åbner ny London-rute fra CPH

EasyJet begynder til november at flyve fra København til London Luton Lufthavnen. Til gengæld lukker selskabet sin rute fra København til en anden London-lufthavn.

Den 3. november begynder det britiske lavprisselskab easyJet at flyve mellem København og Luton-lufthavnen nord for London. Det erfarer CHECK-IN.dk.

Fra starten indsætter easyJet 11 ugentlige returflyvninger mellem CPH og Luton. På mandage, torsdage, fredage og søndage flyves både en tidlig morgenrotation med afgang fra Luton omkring kl. 07.25 og en eftermiddags- /aftenrotation med afgang fra Luton på forskellige tidspunkter afhængig af ugedagene. På tirsdage, onsdage og lørdage flyves en gang dagligt fra Luton omkring kl. 07.25.

Lukker Stansted-rute
København har i dag ruter til tre af Londons seks større lufthavne. British Airways og SAS betjener London Heathrow. Norwegian og easyJet flyver til London Gatwick og easyJet flyver til London Stansted. Men den nye rute er ikke ensbetydende med at Københavns Lufthavn kommer op på at have ruter til fire London-lufthavne. For samtidig med åbningen af Luton-ruten, så lukker easyJet sin rute mellem København og London Stansted, som man indtil lukningen 2. november betjener 13 gange om ugen.

Åbningen af Luton-ruten og lukningen af Stansted-ruten er led i en større operation, hvor easyJet flytter en lang række ruter fra Stansted til Luton. Det skyldes at selskabet har indgået en særdeles lukrativ aftale med Luton Lufthavnen.

Ruten mellem København og London Stansted har eksisteret i 11 år. Derfor vil Københavns Lufthavn gerne gøre andre flyselskaber interesserede i at flyve på ruten.

”EasyJet’s skifte efterlader en veletableret rute userviceret og åben til en ny interesseret operatør. Vi kigger derfor på om det er muligt at få en anden operatør til at overtage ruten,“ siger pressechef i Københavns Lufthavn, Søren Hedegaard Nielsen, til CHECK-IN.dk.