EasyJet får loyalitetsprogram

EasyJet glider yderligere et skridt væk fra den rene lavprisfilosofi og introducerer et loyalitetsprogram.

Det britiske lavprisflyselskab easyJet, der er det tredjestørste selskab i Københavns Lufthavn, tager nu endnu et skridt væk fra de ting, der traditionelt har kendetegnet lavprisflyselskab. Det sker med udrulningen af et loyalitetsprogram i stil med SAS’ Eurobonus-program eller Air France-KLM’s Flying Blue-program.

I de sidste tre måneder har easyJet ladet 15.000 passagerer i Storbritannien, Frankrig og Schweiz teste programmet. Det blev rigtig godt modtaget med en tilfredshedsgrad på 91 procent.

Finde nye kunder
Som lavprisselskab slås easyJet ofte med at få kunderne til at prøve at flyve med selskabet første gang. At få dem til at bryde vanerne og opleve, at lavprisselskaber faktisk også kan levere varen. Derfor bryster selskabet sig af, at de er gode til at fastholde sine passagerer. Antallet af bookinger foretaget af eksisterende kunder er steget til 57 procent fra 50 procent i 2010. Det betyder, at 37 millioner passagerer hvert år vælger at booke billet igen hos easyJet. Til sammenligning var tallet 25 millioner for fire år siden, hvilket er en stigning på 50 pct. Tallet for forretningsrejsende, der vælger at flyve igen med easyJet, er endda endnu højere, nemlig 62 procent.

Ifølge selskabet er det en fordel at fastholde eksisterende kunder med gode services, da det er langt dyrere at finde nye kunder. Og det er netop den primære årsag til at easyJet har lanceret sit nye loyalitetsprogram. Det vil i de kommende måneder blive udrullet til de øvrige europæiske markeder inklusiv Danmark. Præcis hvornår vides dog endnu ikke.

Dedikeret kundeservice
Programmet giver blandt andet passagererne mulighed for at købe fleksible billetter, ligesom de har et direkte nummer til en særlig kundeservice, der er dedikeret til at betjene de loyale kunder.

EasyJet har i forvejen en form for fordelsklub. Det kræver dog en betaling på næsten 1400 kroner om året. Det kaldes easyJet Plus og giver medlemmerne en række fordele. Fordelene tæller blandt andet ubegrænset sædevalg, særskilt bagagedrop og speedy boarding. I starten af 2015 tilføjes flere services, såsom fast track igennem sikkerhedskontrollen i de største lufthavne.