EasyJet opruster forud for Ryanair-entré

EasyJet åbner nye ruter fra Amsterdam Schiphol-lufthavnen, hvor Ryanair netop har søgt om landingstilladelser og formentlig snart gør sin entré.

20 ugentlige flyvninger til i alt seks nye destinationer. Det er hvad det britiske lavprisselskab easyJet netop har annonceret, at de vil optrappe deres aktiviteter i Amsterdam Schiphol-lufthavnen med.

Fra 26. oktober frem til 18. december vil easyJet gradvist åbne de seks nye ruter. De første to nye ruter bliver til Tel Aviv og Milano Linate henholdsvis fire og seks gange om ugen fra 26. og 27. oktober. Fra den 12. til den 18. december vil easyJet åbne de sidste fire ruter. Først til Grenoble en gang om ugen og til Tenerife to gange om ugen. Til sidst til Lyon fire gange om ugen og Salzburg tre gange om ugen.

Lagt billet ind
Annonceringen af de nye ruter kommer samtidig med, at Ryanair kan være ved at tage et stort skridt hen i mod åbningen af den base i Amsterdam Schiphol-lufthavnen, som det irske lavprisselskab har snakket om i adskillige år. Ryanair har nemlig lagt billet ind på hele 63 ugentlige landingstilladelser, som vil gøre selskabet i stand til at gennemføre ni daglige flyvninger.

Mens Ryanair igennem mange år konsekvent har holdt sig væk fra store knudepunktslufthavn som København og Amsterdam, så har easyJet forfulgt den stik modsatte strategi. Selskabet har i dag omkring 12 ruter fra København og en endnu større operation ud af Schiphol. Nu er Ryanair imidlertid begyndt at kopiere easyJet ved at gøre sin entré i mange af de store lufthavne, som man for få år siden fløj i en stor bue udenom.

I marts i år åbnede selskabet base i Københavns Lufthavn, hvor easyJet er tredjestørste operatør efter SAS og Norwegian. Og nu kan turen meget vel snart komme til Amsterdam Schiphol.