EasyJet overskud falder

Det britiske lavprisflyselskab easyJet har offentliggjort sit årsregnskab 2008/09. Omsætningsfremgang men stort fald i overskuddet.

En omsætningsfremgang på 12,9 % var ikke nok til at redde overskuddet hjem for Europas næststørste lavprisflyselskab. Selskabets årsresultat for regnskabsåret der sluttede den 30. september, viser en reduktion i overskuddet før skat fra 123,1 mio. pund til 43,7 mio. pund. En tilbagegang på ikke mindre end 64,5 %.

Hovedårsagen til det svagere resultat er øgede brændstofudgifter samt væsentligt lavere renteindtægter end året før. Men easyJet har allerede igangsat en række omkostningsreducerende tiltag for at bevare sin konkurrencedygtighed. Der er udfaset 19 fly af flyflåden, nye sýstemer er implementeret, ligesom selskabet har genforhandlet sin vedligeholdelsesaftale med SRT.

EasyJet

Tilbagegang i årsresultatet for easyJet

“Vores årsresultat udviser ekstraordinær robust performance og gør easyJet til det bedst præsterende europæiske flyselskab baseret på vores stærke yield. Vi er et af de meget få europæiske flyselskabere, der kommer ud med overskud efter de sidste 12 måneder med recession. Det understreger styrken i vores forretningsmodel,“ udtaler Andy Harrison, der er koncernechef i easyJet.

Koncernchefen henviser til en øget omsætning på 10,9 % pr. produceret flysæde. Det skyldes bl.a., at konkurrenterne har reduceret kapaciteten med 6 % samt at selskabet har øget sin supplerende omsætning. Dette er bl.a. sket gennem en stigning i passagertallet på 3,4 % til samlet 45,2 mio. passagerer i perioden 1/10 2008 til 30/9 2009.

EasyJet flyver i dag fra København til London (både Gatwick og Stansted), Berlin, Milano, Geneve og senest Manchester, der åbnede den 6. november.